Album kapely Viola Beach dobyl UK Chart

NETKY.SK • 6 August 2016, 12:13 • 2 min
Album kapely Viola Beach dobyl UK Chart

BRATISLAVA - Debutová eponymná štúdiovka anglickej indierockovej kapely Viola Beach, ktorej členovia zahynuli vo februári pri autonehode vo Švédsku, sa ihneď po vydaní dostala na prvé miesto britského albumového rebríčka.

slovakia

left justify in out

"Tragédia, ktorá vo Švédsku ukončila životy Craiga, Jacka, Krisa, Rivera a Toma, bolesť a strata nás nikdy neopustia. Tým, že ich album debutuje na prvej priečke UK Chartu, však vyslala verejnosť dôležitý odkaz svetu. Ich tragická smrť tak odteraz nebude definovať ich životy. To, čo ich bude definovať, a za čo si ich svet naveky zapamätá, bude hudba, ktorú tak milovali. Chceme sa preto poďakovať všetkým, ktorí si ich album kúpili," uviedli rodiny zosnulých v oficiálnom vyhlásení.


Viola Beach vznikli v roku 2015 a vlani vydali aj debutový singel Swings And Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) zahynuli spolu s manažérom Craigom Tarrym 13. februára neďaleko Štokholmu, keď sa vracali z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie. Podľa vyšetrovateľov vodič nerešpektoval svetelnú signalizáciu, obehol stojace vozidlá, pričom auto prerazilo dvojo bariér na zdvíhacom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Ich debutový album vyšiel 29. júla a obsahuje deväť skladieb vrátane spomínaného singla Swings And Waterslides.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies