AKTUÁLNE o tragédii v PRAHE: Veľvyslanectvo SR zatiaľ nemá informácie o mŕtvych či zranených Slovákoch

NETKY.SK • 22 December 2023, 06:57 • 2 min
AKTUÁLNE o tragédii v PRAHE: Veľvyslanectvo SR zatiaľ nemá informácie o mŕtvych či zranených Slovákoch

Minister zahranićných vecí Juraj Blanár poslal rezortnému kolegovi v Českej republike Janovi Lipavskému sústrastný telegram.

slovakia

left justify in out

Zastupiteľský úrad Slovenskej republiky v Prahe je v kontakte s miestnymi úradmi. Aktuálne ambasáda nemá žiadne informácie o zranených alebo mŕtvych občanoch SR, informácie bude zastupiteľstvo priebežne aktualizovať.

V súvislosti s tragickou udalosťou na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe odoslal ešte včera, 21. decembra 2023, šéf slovenskej diplomacie Juraj Blanár ministrovi zahraničných vecí Českej republiky Janovi Lipavskému sústrastný telegram.

„S hlbokým zármutkom som prijal správu o dnešnej tragickej udalosti na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe, ktorá si vyžiadala mnoho životov a zranených. Pevne dúfam, že počet obetí už nebude stúpať a podobná tragédia sa už nikdy nebude opakovať. Pri tejto mimoriadne smutnej príležitosti si dovoľujem vyjadriť svoju úprimnú sústrasť a prejav účasti príbuzným obetí, ktorí utrpeli nenahraditeľnú stratu, ako aj celej českej spoločnosti,“ uviedol minister J. Blanár v sústrastnom telegrame.

Pražská polícia spustila Krízovú linku Polície ČR-Střelba v Praze. Na tel. číslo 00420 974 823 158 sa môže obracať široká verejnosť v prípade otázok v súvislosti s tragédiou na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe, uvádza slovenská ambasáda v Prahe.

„Prosíme novinárov a médiá, aby sa pokiaľ možno vyhýbali opakovanému zverejňovaniu mena páchateľa a jeho fotografie. Skúsenosti z podobných prípadov zo zahraničia ukazujú, že týmto spôsobom môže jeho príbeh inšpirovať ďalších páchateľov," žiada odbor komunikace Ministerstva vnútra ČR.

Ku tragédii sa už včera vyjadrili všetci traja najvyšší ústavní činitelia SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Slovenská ambasáda v Prahe. (Wikipédia)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies