AKTUALIZOVANÉ: Kríza vo vládnej koalícii sa dnes vyrieši, tvrdí Kollár

NETKY.SK • 28 Marec 2021, 11:55 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Kríza vo vládnej koalícii sa dnes vyrieši, tvrdí Kollár

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) je presvedčený, že dnes sa koaličná kríza skončí. Povedal to v relácii TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

Opozícia zatiaľ čaká

Expremiér Peter Pellegrini (Hlas-SD) uviedol, že opozícia zatiaľ nezvolá mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR (NR SR) o vyslovení nedôvery predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO). Nevidí reálne, že by to malo úspech, preto na to nebudú míňať energiu.

 

Pellegrini zdôraznil, že už aj ľudia predsedovi vlády Igorovi Matovičovi (OĽaNO) ukazujú, že mu nedôverujú. Doplnil, že by bolo férovejšie, keby urobil štátnické gesto a podal demisiu. Tiež podotkol, že v parlamente on spolu s nezaradenými poslancami a členmi strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) podporí v NR SR všetky dobré zákony, ktoré pomôžu ľuďom.

 

img

 

Kollár podotkol, že ak nepríde k dohode, hnutie Sme rodina príde do parlamentu so zákonom o skrátení volebného obdobia.

 

Doplnil, že je čestné predstúpiť pred ľudí, ospravedlniť sa a povedať "poďme do predčasných volieb". Podotkol, že prerušenie aktuálnej schôdze parlamentu je signálom pre koaličných partnerov, že už stačilo.

 

"Nebudem predbiehať. Viem veci, ktoré ešte nemôžem zverejniť. Ale možno budete prekvapení, že tieto veci sa pohnú už tento týždeň,“ uviedol šéf klubu Sme rodina ku koaličnej kríze. Klub dal ultimátum na vyriešenie krízy do stredy- Zopakoval, že v opačnom prípade treba ľuďom čestne povedať, že sa dohoda nepodarila.

 

img


Od utorka 30. marca by mala schôdza riadne pokračovať. Kollár doplnil, že je dohodnutý s koaličnými partnermi, že schôdza prebehne podľa dohôd, aké boli predtým. Zopakoval, že v parlamente chaos nedopustí. Naďalej je za to, aby pokračovala štvorkoalícia.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies