Aktivistov Fatahu drží v domácom väzení Hamás

NETKY.SK • 18 August 2014, 14:31 • 2 min
Aktivistov Fatahu drží v domácom väzení Hamás

GAZA - Predstavitelia hnutia Fatah palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása uviedli, že rivalské palestínske hnutie Hamás ovládajúce Pásmo Gazy umiestnilo množstvo jeho aktivistov do domáceho väzenia.

slovakia

left justify in out

Viacerí z nich boli strelení do nohy, keď sa pokúsili ujsť. Jeden z aktivistov Fatahu Samí Abú Lašín povedal v pondelok pre agentúru Associated Press, že ozbrojenec Hamásu mu v júli strelil do oboch nôh. Abú Lašín sa momentálne lieči zo zranení v jordánskej nemocnici, čo bude trvať niekoľko mesiacov.

 

Incident sa stal napriek dohode o deľbe moci zo začiatku roka medzi islamskými lídrami Hamásu a lídrom Fatahu Abbásom. Zástupcovia oboch palestínskych frakcií sú súčasťou palestínskej delegácie, ktorá vyjednáva prímerie s Izraelom na Egyptom organizovanom mierovom rokovaní v Káhire. Predstavitelia Hamásu obvinenia členov Fatahu odmietli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies