Tak tomuto sa hovorí úlovok! Chorvátska polícia skonfiškovala viac ako pol tony kokaínu

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 06:09 • 2 min
Tak tomuto sa hovorí úlovok! Chorvátska polícia skonfiškovala viac ako pol tony kokaínu

ZÁHREB - Chorvátska polícia našla a skonfiškovala viac ako pol tony kokaínu ukrytého v kontajneroch s ovocím v prístave na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom štátna televízia HRT. Zaistené množstvo drog patrí k najväčším „úlovkom“ tohto druhu na území Chorvátska. Policajti a colníci objavili kokaín pred dvomi týždňami pomocou špeciálne vycvičených psov v prístave Ploče neďaleko vyhľadávaného turistického letoviska Dubrovník.

 

img


Dovedna 575 kilogramov kokaínu našli počas náhodného prehľadávania kontajnerov, ktoré dorazili z Južnej Ameriky. Odvtedy sa nikto nedostavil na vyzdvihnutie zásielky a podľa polície ani nikoho nezatkli. Podľa odhadov polície má skonfiškovaný kokaín hodnotu viac ako 57 miliónov eur.

 

img

Keďže naďalej trvá medzinárodné vyšetrovanie, žiadne ďalšie podrobnosti nezverejnili. Podľa chorvátskej polície však kokaín mal smerovať do ďalších krajín v regióne.

 

Prečítajte si tiež: V belgickom prístave zadržala polícia 11 ton kokaínu. Vyšetrovateľom sa podarilo nabúrať do šifrovanej komunikácie kartelu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies