Aktivisti vyzvali Grécko, aby prestalo s neprijateľnou politikou voči migrantom

NETKY.SK • 23 Október 2017, 15:38 • 2 min
Aktivisti vyzvali Grécko, aby prestalo s neprijateľnou politikou voči migrantom

ATÉNY - Ľudskoprávne a humanitárne organizácie vyzvali v pondelok grécku vládu, aby prestala s "politikou obmedzovania" voči migrantom, ktorí prichádzajú z Turecka na grécke ostrovy v Egejskom mori.

slovakia

left justify in out

Organizácie zároveň upozornili na tamojšie zhoršujúce sa podmienky života migrantov, keď sa navyše blíži zima. Devätnásť medzinárodných a gréckych organizácií v otvorenom liste gréckemu premiérovi Alexisovi Tsiprasovi uviedlo, že tisíce utečencov a migrantov musia žiť na gréckych ostrovoch v "otrasných podmienkach", ale nesmú pritom odcestovať na pevninu.

 

Približne štvrtina z asi 60.000 migrantov a utečencov uviaznutých v Grécku sa musí povinne zdržiavať na ostrovoch, keďže je to súčasť dohody, uzatvorenej vlani medzi Európskou úniou a Tureckom.

 

Severoatlantická aliancia (NATO) má stále v Egejskom mori rozmiestnených svojich príslušníkov, ktorí pomáhajú pri operáciách Grécka a EÚ zameraných proti pašerákom ľudí, ale počet denne prichádzajúcich migrantov v posledných týždňoch stúpol.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies