Ako si nastaviť upozornenie pred vypršaním emisnej a technickej kontroly

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 09:05 • 2 min
Ako si nastaviť upozornenie pred vypršaním emisnej a technickej kontroly

BRATISLAVA - Motoristi, ktorí nechcú zabudnúť na koniec platnosti emisnej a technickej kontroly svojho auta, si môžu nastaviť upozornenie na ich blížiace sa vypršanie. Odporúča to ministerstvo dopravy.

slovakia

left justify in out

Vodiči tak môžu spraviť na internetovej stránke Jednotného informačného systému v cestnej doprave - jiscd.sk. Na nastavenie notifikácie potrebujú evidenčné číslo vozidla a číslo veľkého technického preukazu, ktoré na stránke vyplnia.

 

Následne zadajú mobilné číslo a emailovú adresu, na ktorú si želajú zaslať upozornenie o blížiacom sa konci platnosti emisnej alebo technickej kontroly. Systém motoristu automaticky upozorní 30 dní, a tiež 14 dní pred vypršaním týchto kontrol.

 

V prípade, že motorista potrebuje ktorýkoľvek z týchto údajov zmeniť, môže tak podľa rezortu dopravy spraviť kedykoľvek rovnako cez internetovú stránku jiscd.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies