Ako investor prišiel o 60 miliónov USD kvôli strate BTC

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 08:36 • 2 min
Ako investor prišiel o 60 miliónov USD kvôli strate BTC

James Howells je 32 ročný IT špecialista, ktorý nedávno začal investovať v oblasti kryptomien. Pre New York post sa vyjadril, že v roku 2009 prišiel o viac ako 60 miliónov USD kvôli Bitcoinu a nikdy ich nezískal späť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

7 500 BTC

 

Rok 2009 bol debutovým rokom BTC, počas ktorého cena Bitcoinu bola nižšia ako 1 USD. V tom čase Howells ťažil viac ako 7 500 BTC za týždeň pomocou GPU zariadení.

 

V roku 2013, keď cena BTC prekonala hranicu 100 USD, Howells začal ukladať BTC na disky a šifroval ich súkromnými kľúčmi.

 

„Počas jedného týždňa som v roku 2009 ťažil viac ako 7 500 tokenov. V tom čase nás bolo len šesť a boli to prvé dni zlata. O štyri roky neskôr som mal dva pevné disky v zásuvke. Jeden bol prázdny a druhý obsahoval súkromné kľúče. Chcel som vyhodiť prázdny disk a omylom som vyhodil disk s informáciami,“ povedal Howells.

 

Bitcoin je unikátny digitálny produkt, pretože núti svojich používateľov prevziať zodpovednosť za svoje finančné prostriedky a eliminuje možnosť, aby centrálne inštitúcie alebo poskytovatelia služieb tretích strán získali prístup k používateľským prostriedkom. Jedinou nevýhodou tohto aspektu je, že ak používateľ stráca privátne kľúče na peňaženku, nie je možné získať finančné prostriedky, nech ide o akúkoľvek sumu.

 

Bitcoin je podhodnotený

 

Milióny Bitcoinov sú trvalo stratené zo svojej siete kvôli prípadom, aký sa stal Howellsovi. Spoločnosť Chainanalysis vykonala prieskum so zameraním na forenznú spoločnosť a blokové schémy. V tomto prieskume sa zistilo, že 3,79 milióna BTC sú trvalo stratené a nemožno ich znova získať.

 

3,79 milióna je viac ako 18% z maximálneho množstva BTC. Vzhľadom na to, že cena BTC sa vypočíta vydelením trhového ocenenia digitálneho aktíva jeho obežnou ponukou, tak logicky je cena Bitcoinu o 18% vyššia.

 

„Na jednej strane priame výpočty stropu trhu nezohľadňujú stratené tokeny. Vzhľadom na to, akú vysokú mieru nebezpečenstva má táto oblasť, môžu tieto výpočty trhového stropu spôsobiť, že ekonomické modely trhu ovplyvnia výdavkovú činnosť. Napriek tomu sa trh prispôsobil aktuálnemu dopytu a ponuke.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies