Na bielorusko-poľských hraniciach to vrie! Takmer došlo k streľbe

NETKY.SK • 5 November 2021, 11:32 • 2 min
Na bielorusko-poľských hraniciach to vrie! Takmer došlo k streľbe

VARŠAVA - Poľskí vojaci stavajú na hranici s Bieloruskom ostnatý plot, ktorý má zabrániť migrantom dostať sa do krajiny. Príslušníci bieloruskej armády im ho neustále ničia.

slovakia

left justify in out

Poľské ministerstvo obrany informovalo v piatok o ďalšom incidente na poľsko-bieloruských hraniciach. Bieloruskí vojaci tam podľa neho hrozili streľbou na poľských kolegov.

 

Ako vysvetlila agentúra PAP, v poľských oblastiach, ktoré hraničia s Bieloruskom, platí od 2. septembra výnimočný stav. Dôvodom sú migranti prichádzajúci z Bieloruska.

 

 

Podľa poľskej vlády je cieľom politiky bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka destabilizovať Európsku úniu. Poľsko preto nasadilo do pohraničnej oblasti stovky príslušníkov pohraničnej stráže a vojakov.

 

"Ďalšie provokácie na hranici... Včera sa bieloruský vojak pokúsil vystreliť svetlicu smerom na poľských vojakov.... O 100 metrov ďalej sa piati ozbrojení Bielorusi pokúšali zničiť oplotenie a zároveň kričali, že budú strieľať na poľských vojakov... Po povolaní ďalších síl armády a pohraničnej stráže do oblasti Bielorusi ustúpili," napísalo poľské ministerstvo obrany na Twitteri.

 

img

 

Stalo sa tak deň po tom, čo poľské ministerstvo obrany oznámilo, že bieloruské jednotky strážiace pri hraničnom plote skupinu asi 250 migrantov hrozili v stredu streľbou na poľské jednotky.

 

Okrem toho si ministerstvo zahraničných vecí predvolalo bieloruského chargé d'affaires Aľaxandra Časnovského, aby vysvetlil vniknutie ozbrojených a uniformovaných ľudí na poľské územie v noci na 2. novembra.

 

Súvisiaci článok: Poliaci začnú stavať múr na hranici s Bieloruskom. Ako bude vyzerať?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies