Ako bude vyzerať reštart Fortuny ligy? Prvé zápasy po koronakríze sa odohrajú už 13. júna

NETKY.SK • 22 Máj 2020, 17:28 • 2 min
Ako bude vyzerať reštart Fortuny ligy? Prvé zápasy po koronakríze sa odohrajú už 13. júna

BRATISLAVA - Od soboty 13. júna by na Slovensku mala pokračovať sezóna 2019/2020 v najvyššej futbalovej súťaži. Namiesto desiatich kôl v nadstavbách sa ich uskutoční iba päť a z Fortuna ligy by nemal nik vypadnúť. Také je resumé piatkového Prezídia Únie ligových klubov (ÚLK). ÚLK odporučila výkonnému výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ), aby schválil skutočnosť, že z Fortuna ligy sa nebude vypadávať.

slovakia

left justify in out

Viacero zmien 

"Máme za sebou náročnú, ale korektnú diskusiu. Dôležité je, že po tejto debate máme pozitívnu správu pre futbal na Slovensku. Kluby si odhlasovali reštart súťaže v skrátenej podobe," povedal prezident ÚLK Ivan Kozák. Prezradil tiež, že v najvyššej slovenskej súťaži nebude platiť dočasné pravidlo o dvoch striedaniach navyše, ktoré umožnila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

 

img

 

Zrejme bez fanúšikov na tribúnach 
Samozrejmosťou reštartu Fortuna ligy sú hygienické opatrenia, ÚLK poslala hlavnému hygienikovi manuál a čaká na jeho odsúhlasenie. Otázne tak nateraz zostáva, za akých podmienok sa zápasy uskutočnia. Je viac ako pravdepodobné, že na tribúny sa fanúšikovia nedostanú. Snahou ÚLK však je, aby hľadiská futbalových štadiónov nezostali prázdne, ak to bude možné.

 

img

 

Skrátená sezóna
Fortuna liga, ktorú ÚLK riadi, nútene pauzuje už viac ako dva mesiace. Zatiaľ posledné súboje vo FL sa hrali v sobotu 7. marca, kedy 22. kolo vyvrcholila základná časť súťaže. Na programe bolo ešte desať kôl v dvoch nadstavbách - o titul a o udržanie sa. V piatok sa kluby najvyššej domácej futbalovej súťaže dohodli, že sa uskutoční iba päť kôl nadstavby. Ak bude potrebné hrať sa bude aj play-off o účasť v Európskej lige. Skrátenie programu sa viaže na potrebu do 20. 7. nahlásiť na Európsku futbalovú úniu (UEFA) účastníkov pohárových súťaží v ročníku 2020/2021.

 

img


V skupine o titul je lídrom Slovan Bratislava, ktorý má náskok desiatich bodov pred MŠK Žilina, tretia Dunajská Streda na druhú priečku stráca sedem bodov. Do tejto časti sa prebojovali aj Michalovce, Trnava a Ružomberok. V druhej časti súťaže sa predstavia Trenčín, Zlaté Moravce, Senica, Sereď, Nitra a FK Pohronie. Slovenské fortunaligové kluby už začali so spoločnou prípravou, ktoré prebieha s obmedzeniami.

 

img


Snahou SFZ je dohrať aj pohárovú súťaž - Slovnaft Cup. Do semifinále sa prebojovali Ružomberok, Slovan, Zlaté Moravce a Dunajská Streda.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies