Kandidát na generálneho prokurátora Hrivnák reagoval na pôsobenie Kováčika či Čižnára

NETKY.SK • 19 November 2020, 19:54 • 2 min
Kandidát na generálneho prokurátora Hrivnák reagoval na pôsobenie Kováčika či Čižnára

BRATISLAVA - To, čoho sa dopustil dnes už bývalý špeciálny prokurátor Dušan K., sa nemalo nikdy stať. Povedal to dnes počas vypočutia pred Ústavnoprávnym výborom Národnej rady SR kandidát na post generálneho prokurátora Ján Hrivnák.

slovakia

left justify in out

Nezákonné praktiky Kováčika 

Podľa jeho názoru sa Dušan K. svojim správaním spreneveril činnosti prokurátora a od takéhoto konania sa dištancuje. Hrivnák pokračoval, že neočakával, že sa niekedy "dožije" takejto situácie, že sa verejnosť dozvie, aké praktiky mal špeciálny prokurátor, a že nebol na strane zákonnosti ale na strane zločinu.

 

img


Svoj dištanc od správania sa špeciálneho prokurátora Dušana K. vyjadrili podľa Hrivnáka prokurátori špeciálnej prokuratúry tak, že podali výzvu na jeho okamžité odstúpenie.

 

"Reakcia väčšiny prokurátorov bola kladná, teda podpísali sa pod túto výzvu. Ale nie všetci. Nastalo váhanie u niektorých prokurátorov, možno dúfajúc, že sa dotyčný človek o pár dní vráti a pôjde všetko v starých koľajach," uviedol Hrivnák a dodal, že dlhodobo nesúhlasil s mnohými praktikami, ktoré videl.

 

img

 

"Avšak nemohol som jednoznačne povedať, a nemal som na to dôkazy, že sa dopúšťa trestného činu," uzavrel.

Na otázku poslanca Ondreja Dostála, či videl zmenu v tom, keď viedol Generálnu prokuratúru SR Dobroslav Trnka a keď ju riadil Jaromír Čižnár, Hrivnák uviedol, že veľkú zmenu nezaznamenal.

 

img

 

Za Čižnára sa to nikam neposunulo 

"Nesúhlasím s jednoznačným tvrdím, že celá prokuratúra bola v kolapse, pretože tie problémy sa týkajú vrcholných predstaviteľov prokuratúry. Tí radoví prokurátori po okresoch a krajoch si svoju robotu plnili, a dôkazom toho je, že neustále sa riešili nejaké trestné veci pred súdmi," zdôraznil Hrivnák a dodal, že nevidí, že by spravila prokuratúra nejaký výrazný krok dopredu za vedenia Jaromíra Čižnára.

 

img

 

Nekalé praktiky 

Hrivnák si navyše myslí, že v niektorých veciach bol Čižnár akousi prekážkou v riešení vecí. "To z toho dôvodu, že konkrétne v niektorých korupčných kauzách aplikoval po návrhu obhajcov obvinených zrušiť v rámci mimoriadneho opravného prostriedku uznesenia, ktorými bolo vznesené obvinenie páchateľom za korupciu," podotkol.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies