Aké sú reakcie významných európskych politikov na nového lídra Konzervatívcov v Británii?

NETKY.SK • 23 Júl 2019, 16:15 • 2 min
Aké sú reakcie významných európskych politikov na nového lídra Konzervatívcov v Británii?

LONDÝN - Predsedkyňa Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová zablahoželala novému lídrovi Konzervatívnej strany Veľkej Británie Borisovi Johnsonovi k jeho zvoleniu. Podobne slová popriali zrejme budúcemu premiérovi britskćh ostrovov aj vyjednávač EÚ pre tzv. brexit Michel Barnier a francúzsky prezident Emmanuel Macron.

slovakia

left justify in out

"Blahoželám Borisovi Johnsonovi k nominácii na premiéra," povedala von der Leyenová v Paríži. "Teším sa na dobrý pracovný vzťah s ním," dodala a pokračovala: "Je veľa rôznych a ťažkých záležitostí, ktoré budeme spoločne riešiť. Máme pred sebou náročné časy."

 

img

 

"Tešíme sa na konštruktívnu prácu s premiérom Borisom Johnsonom, keď sa ujme úradu, pri napomáhaní ratifikácii Dohody o odchode (Spojeného kráľovstva z Európskej únie) a pri dosiahnutí riadeného brexitu," napísal na Twitteri vyjednávač EÚ Michel Barnier.

 

 

"Sme pripravení prepracovať dohodnutú deklaráciu o novom partnerstve v súlade s inštrukciami Európskej rady," uviedol Barnier. Na mysli mal nezáväzný politický plán pre budúce vzťahy EÚ a Británie, za ktorý bojovala zatiaľ posledná premiérka Británie Theresa Mayová.

 

img

 

Francúzsky prezident Macron nasledovné: "Gratulujem Borisovi Johnsonovi a zatelefonujem mu, keď sa oficiálne stane premiérom."

 

img

 

"Veľmi s ním chcem čo najskôr začať pracovať, a nielen na európskych témach a pokračovaní rokovaní súvisiacich s brexiton, ale aj na medzinárodných záležitostiach, napríklad na situácii v Iráne," dodal francúzsky líder Macron.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies