Ak sa v prípade rekonštrukcie toaliet v Poprade pochybilo, primátor prijme opatrenia

NETKY.SK • 24 Február 2017, 08:55 • 2 min
Ak sa v prípade rekonštrukcie toaliet v Poprade pochybilo, primátor prijme opatrenia

POPRAD – Popradský primátor Jozef Švagerko bude v prípade zistenia, že sa pri rekonštrukcii toaliet pri zasadačkách na popradskom mestskom úrade pochybilo, trvať na prijatí opatrení, aby sa takéto veci nestávali. Uviedol to v závere zasadnutia mestského zastupiteľstva vo štvrtok 23. februára.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na kritiku niektorých Popradčanov, ktorým sa nepozdáva cena, za ktorú mesto vlani zrekonštruovalo toalety. „Nie som odborník na stavebné veci, je tu však na to dostatok ľudí, verím, že tí nepochybili,“ dodal. Rekonštrukcia pôvodných toaliet vyšla mesto na viac ako 82-tisíc eur. V rámci nich sa vybudovali aj nové priestory sociálneho zázemia pre imobilných a samostatná miestnosť s prebaľovacím pultom.

„Ak by mi niekto vyčítal, že rekonštruujeme záchody, ktoré mám vedľa kancelárie alebo kam chodia len dvaja zamestnanci, v poriadku, ale sú to verejné toalety. Môžeme polemizovať o cenách, ale ak to má byť pre občanov nášho mesta, som hrdý, že ponúkame lepšie podmienky, pretože tu mávame svadobné obrady, organizujeme tu prijatia do života malých detí, vďaka rekonštrukcii sa tiež vytvoril priestor na prebaľovanie detí,“ povedal Švagerko.

Samospráva oslovila pre plánovanú rekonštrukciu šesť firiem, následne dostali tri cenové ponuky. Podľa mesta si zvolili tú najlacnejšiu - od popradskej firmy. Minuloročná rekonštrukcia mala podľa mesta stáť zhruba 72-tisíc eur s DPH, sumu však nakoniec navýšili ďalšie práce, ktoré bolo potrebné spraviť, a s ktorými sa pôvodne nepočítalo. „Išlo hlavne o stavebno-konštrukčné práce, ako výmenu ležatej kanalizácie v suteréne, ktorá bola v havarijnom stave, úpravu dažďového zvodu a náhradu za nový, doplnenie vzduchotechniky, zmenu napojenia vykurovacích telies a niektoré úpravy v elektroinštalácii,“ informoval pred časom komunikačný manažér mesta Marián Galajda.

 



Súčasťou rekonštrukcie sociálneho zázemia bola demontáž pôvodných toaliet, búracie práce, stavebné úpravy, práce súvisiace s budovaním nových toaliet, vrátane nového zariadenia pre imobilných občanov a miestnosti pre mamičky s deťmi, ale aj kompletná výmena elektroinštalácie a vybudovanie nového odvetrania priestorov pomocou vzduchotechniky, informovalo mesto na svojej internetovej stránke. Výsledkom malo byť podľa radnice sociálne zázemie na reprezentatívnej úrovni zodpovedajúcej predchádzajúcim rekonštrukciám okolitých priestorov, a to obradnej sály a zasadacích sál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies