Na Maltu sa už od 14. júla nedostanete bez úplného očkovania

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 14:28 • 2 min
Na Maltu sa už od 14. júla nedostanete bez úplného očkovania

VALLETTA - Malta zakáže všetkým plne nezaočkovaným návštevníkom vstup do krajiny. S platnosťou od stredy 14. júla. V piatok to uviedol tamojší minister zdravotníctva Chris Fearne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Malta bude požadovať od návštevníkov starších ako 13 rokov pred vstupom na ostrov potvrdenie o zaočkovaní proti novému koronavírusu. Nariadenie začne platiť od stredy. Návštevníci sa budú musieť preukázať platným certifikátom, ktorý uznávajú miestne úrady. Patria medzi ne dokumenty vydávané Maltou, Európskou úniou alebo Veľkou Britániou.

 

img

 

Prečítajte si: Počet nových infekcií v Česku sa za týždeň takmer zdvojnásobil!

COVID preukaz EÚ obsahuje informácie o zaočkovaní alebo negatívnom PCR teste alebo o prekonaní ochorenia COVID-19. Malta sa však rozhodla povoliť vstup len plne zaočkovaných osobám. "Malta bude prvou krajinou v rámci EÚ, ktorá spraví tento krok," povedal tamojší minister zdravotníctva Chris Fearne. Deti od 5 do 12 rokov sa budú musieť preukázať negatívnym PCR testom. Mladšie ako 5 rokov nemusia mať žiaden doklad súvisiaci s koronavírusom.

 

img

 

Súvisiaci článok: Čo čaká dovolenkárov? Pozrite si podmienky vstupu do niektorých dovolenkových destinácií

Ostrov mal 1. júla 46 aktívnych prípadov, v piatok ich bolo 252. Celkovo doteraz zaevidovali takmer 31-tisíc infikovaných a 420 úmrtí. Vláda potvrdila, že 90% nových prípadov objavili u nezaočkovaných ľudí. V súčasnosti je na ostrove plne zaočkovaných 79% dospelej populácie. Fearne povedal, že väčšina nových prípadov súvisí s cestovaním. Niekoľko pozitívnych prípadov identifikovali aj v školách, ktoré vláda nariadila zatvoriť.

 

img

 

Do dnešného dňa mohli turisti prichádzať na Maltu, ak boli plne zaočkovaní, alebo sa preukázali negatívnym testom. Jedinou výnimkou boli britskí turisti, ktorí museli byť plne očkovaní, z dôvodu prevládania tamojšieho variantu Delta, inak by ich na ostrov nepustili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies