AKTUALIZÁCIA: Žilinka zatiaľ nepodal návrh na konanie voči Lipšicovi

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 08:53 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Žilinka zatiaľ nepodal návrh na konanie voči Lipšicovi

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka mal podľa informácií Rádia Slovensko podať vo štvrtok 29. júla návrh na disciplinárne konanie proti špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi. Zatiaľ ho však nepodal, no situáciu rieši.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 30. júla 12:00

Generálny prokurátor Maroš Žilinka zatiaľ nepodal návrh na disciplinárne konanie voči špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi za jeho vyjadrenie pre médiá k uzneseniu Úradu inšpekčnej služby o vznesení obvinenia voči svedkom vo viacerých kauzách.

 

Lipšic reagoval

Podľa neho, relevantné podozrenia týkajúce sa integrity vedených trestných stíhaní, je potrebné preveriť. "Malo by sa tak však diať len zákonným spôsobom a bez toho, aby bola verejnosť zavádzaná nepravdivými informáciami, čo sa malo diať v tomto prípade," napísal na sociálnej sieti. Tvrdí, že v médiách boli opakovane zverejňované nepravdivé informácie, a preto považoval za povinnosť sa vyšetrovateľov a prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorí sú činní v týchto veciach, zastať.

 

 

Aktualizácia 30. júla 10:15

„Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka vo veci koná, podrobnosti jeho postupu zatiaľ konkretizovať nebudeme," uviedla v reakcii hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová.

 

Predchádzala tomu verejná kritika zo strany Lipšica, ktorý vyhlásil, že špeciálna prokuratúra so znepokojením vníma snahy zabrzdiť vyšetrovanie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v kauze Očistec. Rádio Slovensko pripomenulo, že oboch, Lipšica aj Žilinku, do funkcií presadila súčasná vládna koalícia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies