Rusko tvrdí, že v ukrajinskom Pokrovsku zasiahlo veliteľské stanovište ukrajinskej armády

NETKY.SK • 8 August 2023, 16:05 • 2 min
Rusko tvrdí, že v ukrajinskom Pokrovsku zasiahlo veliteľské stanovište ukrajinskej armády

MOSKVA — Rusko pri pondelňajšom útoku na ukrajinské mesto Pokrovsk zasiahlo veliteľské stanovište ukrajinskej armády. Oznámilo to v utorok ruské ministerstvo obrany, informuje agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

"Neďaleko mesta Krasnoarmejsk v Doneckej ľudovej republike bolo zasiahnuté predsunuté veliteľské stanovište spoločnej skupiny ukrajinských jednotiek Chortycia," uviedol ruský rezort obrany, pričom použil ruský názov pre Pokrovsk. Miestni ukrajinskí predstavitelia však podľa spravodajskej televízie CNN popreli, že by sa v meste nachádzali vojaci.

Pondelkový útok na Pokrovsk si vyžiadal najmenej sedem obetí a 81 zranených, uviedol šéf tamojšej vojenskej správy Pavlo Kyrylenko. Ukrajinskí záchranári aj v utorok prehľadávali sutiny obytného domu, ktorý bol pri útoku zasiahnutý. Mesto zasiahli v pondelok večer v priebehu necelej hodiny dve rakety, ktoré poškodili bytovky, kaviarne, obchody či budovu hotela a budovy miestnej samosprávy.

Pri druhom útoku utrpeli zranenia alebo zahynuli aj príslušníci záchranných zložiek, ktoré boli na miesto vyslané na pomoc obetiam prvého útoku. 

Pokrovsk, v ktorom pred vojnou žilo približne 60.000 ľudí, je vzdialený približne 40 kilometrov od východnej frontovej línie, kde sa Rusku podľa jeho vlastných vyhlásení darí obsadzovať územie a odrážať ukrajinské útoky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies