Agentúra Weiss Ratings vydala najnovší zoznam hodnotených kryptomien

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 13:30 • 2 min
Agentúra Weiss Ratings vydala najnovší zoznam hodnotených kryptomien

FLORIDA – Americká nezávislá ratingová agentúra Weiss Ratings vydala najnovší kompletný zoznam 93 hodnotených kryptomien.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hodnotenie agentúry Weiss Ratings posudzuje štyri hlavné aspekty – investičné riziko, odmenu, technológiu a prijatie kryptomeny verejnosťou. Rating A znamená, že kryptomena má výborné vyššie spomenuté vlastnosti, B – dobré, C-priemerné, D-slabé, E-veľmi slabé. Okrem toho existuje aj rating F, čo znamená, že sa jedná o podvod. V zozname 93 hodnotených kryptomien tento rating nedostala ani jedna kryptomena. Kvôli zvýšenému rozsahu stupnice agentúra používa aj znamienka + a -.

 

img

 

V zozname figuruje 14 kryptomien s ratingom B, medzi ktorými nechýba Ethereum, IOTA, NEO, Ripple, Steem, Tron či Stellar. Až 54 kryptomien bolo ohodnotených ratingom C,avšak ani jedna nedosiahla na rating A. Bitcoin si oproti januárovému ratingu C polepšil na B-, Bitcoin Cash dosiahol hodnotenie C-.

 

Agentúra Weiss Ratings, ktorá bola založená ešte v roku 1971, vydala najnovší zoznam hodnotených kryptomien ešte 29.mája. Od tej doby hodnotila približne 55.000 inštitúcií a investícií, ako sú akcie, ETF, podielové fondy, poisťovne, banky a aktuálne aj kryptomeny.

 

img

 

Ako sme už spomenuli vyššie, žiadna kryptomena v zozname nedostala hodnotenie A a dokonca ani B+. Rating B dostali kryptomeny Cardano, Decred a EOS, zatiaľ čo Bitcoin, Ethereum, BitShares, IOTA, Ontology, NEO, Ripple, Steem, Tron, Stellar a Zilliqa dostali rating B-. Kompletný zoznam nájdete v galérii.

 

Spolu až 54 kryptomien to dotiahlo len na rating C, C+ alebo C-. Medzi týmito kryptomenami nájdeme Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Ethereum Classic, Lisk, Litecoin, Monero, NEM, Qtum, Siacoin, Stratis, Ubiq, VeChain, Waves či Zcash.

 

img

 

Kryptomeny nemusia dosiahnuť známku A, aby si zaslúžili záujem investorov. Ratingy B alebo B- pre investorov stále znamenajú signál na nákup týchto kryptomien. Zároveň by sa nemali príliš znepokojovať s ratingom C, ktorá pre investorov znamená držať kryptomenu počas dlhodobejšieho investičného plánu. O predaji by mali uvažovať pri kryptomenách s ratingom D a E.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies