Agentúra Fitch zhoršila výhľad ratingu firmy Metro

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 09:44 • 2 min
Agentúra Fitch zhoršila výhľad ratingu firmy Metro

LONDÝN/PARÍŽ - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings potvrdila dlhodobý emisný rating (IDR) spoločnosti Metro AG na stupni 'BBB-. Agentúra však zhoršila výhľad ratingu zo stabilného na negatívny.

slovakia

left justify in out

Negatívny výhľad odráža neistotu okolo zlepšenia finančnej pozície spoločnosti Metro v strednodobom horizonte. Agentúra Fitch uviedla, že chýbajú podstatné opatrenia na udržanie hotovosti, pričom finančná pozícia je vzhľadom na aktuálny rating slabá. Agentúra Fitch predpokladá, že príspevok ruských prevádzok k zisku pred úrokmi a zdanením (EBIT) vo finančnom roku 2015 poklesne. Ak bude v strednodobom horizonte pokračovať napätie v Rusku, mohlo by to ohroziť zotavenie spoločnosti vo finančnej oblasti.


Na Slovensku Metro AG podniká prostredníctvom spoločnosti Metro Cash & Carry SR, ktorá je súčasťou nadnárodnej skupiny Metro Cash & Carry International. Na Slovensku patrí do siete Metro Cash & Carry šesť veľkoobchodných centier pre podnikateľov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies