Agenta FBI, ktorý zabil Carnajevovho priateľa, nebudú stíhať

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 10:01 • 2 min
Agenta FBI, ktorý zabil Carnajevovho priateľa, nebudú stíhať

MIAMI - Agent amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) sa nebude zodpovedať za zabitie Ibragima Todasheva, blízkeho priateľa podozrivého autora teroristických útokov na bostonskom maratóne Tamerlana Carnajeva. V piatok o tom rozhodol prokurátor v americkom štáte Florida. Agent pritom za svoj čin nebude terčom ani vnútorného disciplinárneho konania, informuje portál spravodajskej stanice BBC.

slovakia

left justify in out

FBI tvrdí, že 27-ročný Todashev počas vypočúvania vo svojom byte 27. mája 2013 zaútočil na agenta kovovou tyčou. Členovia FBI sa ho predtým pýtali najmä na jeho vzťah k Carnajevovi, napokon však žiadnu spojitosť s teroristickými útokmi nepreukázali. Na Todasheva pri vypočúvaní nemenovaný agent vypálil celkovo sedem striel napriek tomu, že mladík nebol ozbrojený. 

 

Podľa vyšetrovateľov 26-ročný Tamerlan Carnajev a jeho mladší brat Džochar 15. apríla 2013 odpálili bombu pri cieľovej páske bostonského maratónu. Útok si vyžiadal tri obete a 264 zranených. Dvaja etnickí Čečenci emigrovali do Spojených štátov z Ruska ešte ako deti. Tamerlana Carnajeva zastrelili pri policajnej naháňačke niekoľko dní po útokoch, jeho mladší brat sa bude z obvinení zodpovedať pred súdom, pričom mu hrozí až trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies