Agassi nedával Federerovi prílišné šance prepracovať sa nahor

NETKY.SK • 28 November 2013, 12:06 • 2 min
Agassi nedával Federerovi prílišné šance prepracovať sa nahor

NEW YORK - Bývalý americký líder svetového rebríčka tenistov Andre Agassi pri úvodných konfrontáciách so Švajčiarom Rogerom Federerom nemal tušenie, že čelí budúcemu top-hráčovi.

slovakia

left justify in out

"Zvíťazil som nad ním v Bazileji 6:3, 6:2 a vôbec by som vtedy nepredpokladal, akú kariéru má pred sebou. Zanechával dojem, že sa snaží napodobňovať Samprasa, nebol však natoľko dobrý. Nedisponoval takým podaním a zdalo sa, že nie je dostatočne rozhodný v tom, či si nabiehať k sieti, alebo hrať od základnej čiary. Nedával som mu prílišné šance prepracovať sa nahor," cituje Agassiho kniha Scoopa Malinowského, ktorý zozbieral názory Federerových rivalov. Úryvky priniesla internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP). 

"My, Austrálčania, sme ho vnímali ako kamoša, keďže ho viedol náš krajan Peter Carter. Vždy sme spolu vychádzali dobre a mal som pocit, že ku mne pomerne vzhliada. Keď sme však proti sebe hrali v roku 2001 v Halle, uvedomil som si, že ten prehnaný rešpekt sa rozplýva. Povedal som si, že je čas odísť do penzie," s úsmevom skonštatoval Patrick Rafter. 

"Rogera som prvý raz stretol na exhibícii v Houstone v roku 2000. Vtedy ho viedol Peter Lundgren. Vyznieval komótne a neregistroval som v jeho očiach pohľad dravca, ale zo všetkých strán som počúval chválospevy na neskutočný talent," zaspomínal si Jim Courier. 

"Zostal pre mňa súperom, pri ktorom som vždy mal pochybnosti, či aj môj úplne najlepší tenis bude stačiť. V určitej epoche mojej kariéry som cítil, že predvádzam vrcholnú hru. Akosi som všetko dostával pod kontrolou a mal som víťazné predtuchy, lenže on mi narúšal takéto rozpoloženie a ukazoval ešte iný ´level´. Ťažko sa mi s tým vyrovnávalo," priznal James Blake a dodal: "Keď som si v Ríme zranil krk a skončil som na niekoľko dní v nemocnici, navštívil ma turnajový lekár. Doniesol mi jediný odkaz so želaním rýchleho vystrábenia. Bol od Rogera. Americkí chalani ma neskôr volali domov a zisťovali, ako som na tom, to je pravda. Ja však vždy budem mať na pamäti, že si Federer popri úsilí vyhrať ten turnaj našiel čas napísať mi povzbudzujúci lístok." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies