Afroameričania sa lúčia s obeťou spornej samovraždy

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 18:57 • 2 min
Afroameričania sa lúčia s obeťou spornej samovraždy

LISLE - Chicagské predmestie Lisle je dnes miestom poslednej rozlúčky so ženou čiernej pleti, ktorú našli 13. júla mŕtvu po tom, ako sa v Texase dostala do väzenia po hádke s belošským policajtom.

slovakia

left justify in out

Pohreb 28-ročnej Sandry Blandovej, ktorej prípad v USA opätovne rozprúdil debatu o policajnej brutalite voči Afroameričanom, sa koná deň po zverejnení pitevnej správy potvrdzujúcej oficiálne stanovisko, že počas pobytu v cele spáchala samovraždu obesením.

 

Agentúra AP informovala, že kostol Africkej metodistickej episkopálnej cirkvi v oblasti, kde Blandová vyrastala, pred obradom zaplnil "veľký dav" ľudí. Jej príbuzní a podporovatelia pritom spochybňujú, že by si mohla vziať život sama, ako uvádzajú vyšetrovacie orgány v Texase.

 

Blandová zomrela tri dni po zadržaní na juhovýchode Texasu, kde údajne zaútočila na policajta, ktorý jej prikázal zastaviť a vystúpiť s auta pre nesprávne preraďovanie sa medzi pruhmi. Záznam eskalujúcej hádky z policajnej kamery zverejnili na internete. Podľa texaského prokurátora Warrena Diepraama, ktorého citovala AP, predbežné výsledky testov ukázali, že Blandová mohla byť pod vplyvom marihuany.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies