Adaptáciu knihy Inferno Dana Browna začnú nakrúcať v apríli

NETKY.SK • 27 August 2014, 15:01 • 2 min
Adaptáciu knihy Inferno Dana Browna začnú nakrúcať v apríli

USA - Spoločnosti Sony Pictures a Imagine Entertainment začnú s nakrúcaním filmovej adaptácie knihy Dana Browna s názvom Inferno (Peklo) v apríli budúceho roka. Snímka na plátna kín opäť prinesie príbeh harvardského profesora Roberta Langdona v podaní Toma Hanksa.

slovakia

left justify in out

Film inšpirovaný štvrtou knihou zo série, ktorú preslávil román Da Vinciho kód (2003), bude režírovať Ron Howard. Ten sa podieľal aj na adaptácii spomínaného Da Vinciho kódu z roku 2006 a taktiež na snímke podľa románu Anjeli a démoni (2000), ktorá sa do kín dostala v máji 2009. O scenár pripravovaného filmu sa postaral David Koepp.

 

Román Inferno (Peklo) vyšiel po prvý raz v roku 2013. Langdonovo dobrodružstvo sa v tejto knihe týka jedného z "najnesmrteľnejších a najtajomnejších majstrovských diel literatúry" - knihy Božská komédia - Peklo (1316) Danteho Alighieriho. Dej príbehu sa odohráva v Taliansku. Spoločnosť Sony Pictures pracuje aj na adaptácii Brownovho Strateného symbolu (2009), ktorý vyšiel ako tretia kniha série. Zdá sa však, že Inferno sa dostane do kín skôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies