Adama Žampu čaká vo Wengene superkombinácia i slalom

NETKY.SK • 14 Január 2015, 09:47 • 2 min
Adama Žampu čaká vo Wengene superkombinácia i slalom

WENGEN - Slovenská mužská lyžiarska jednotka Adam Žampa bude môcť svoje bodové konto vo Svetovom pohári rozšíriť v piatok a nedeľu vo švajčiarskom Wengene.

slovakia

left justify in out

V tradičnom dejisku januárového programu bojov o krištáľový glóbus sa predstaví v superkombinácii a slalome. Do Wengenu sa presunul v pondelok popoludní, predpoludním si ešte zatrénoval v Adelbodene, kde minulý víkend obsadil 23. miesto v slalome a získal osem bodov do hodnotenia SP.

Vo Wengene už v utorok absolvoval tréning zjazdu, v ktorom obsadil 67. miesto s odstupom 12,13 s na víťazného Matthiasa Mayera z Rakúska. Wengenská superkombinácia pozostáva v piatok zo zjazdu (od 10.30) a slalomu (14.00). V superkombinácii by mal byť Žampa nasadený a má dobre vyhliadky na kvalitné umiestnenie, na ZOH 2014 v Soči v tejto disciplíne skončil piaty. Z Wengenu sa potom presunie do Kitzbühelu, kde ho čaká na budúci týždeň super G so superkombináciou i slalom. Následne absolvuje večerný slalom v Schladmingu a potom 29. januára odletí do zámoria, kde sa vo februári v Beaver Creeku uskutočnia majstrovstvá sveta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies