Hraničný priechod Jarovce - Kittsee je znovu prejazdný

NETKY.SK • 23 Máj 2020, 12:29 • 2 min
Hraničný priechod Jarovce - Kittsee je znovu prejazdný

BRATISLAVA - Diaľničný hraničný priechod Jarovce - Kittsee je už prejazdný. Polícia o tom informovala v sobotu na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Diaľnicu blokovali repatrianti

Diaľnicu D4 v blízkosti hraničného priechodu Jarovce - Kittsee v piatok 22. mája zablokovali repatrianti, ktorí sa domáhali možnosti stráviť povinnú karanténu v domácej izolácii. Možnosť spustenia príslušnej aplikácie, ktorá by to umožnila, pôvodne totiž avizovali práve na piatok.

 

img

 

Aplikácia na inteligentnú karanténu ešte nebola spustená

Člen krízového štábu Ján Bučkuliak v piatok zdôraznil, že nikde nebola uvedená informácia o tom, že aplikácia na inteligentnú karanténu už bola zavedená. "Kritériá na spustenie inteligentnej karantény sme od začiatku týždňa komunikovali veľmi transparentne, teda, že sa treba zaregistrovať, stiahnuť a aktivovať aplikáciu a až potom prísť na hranice. Aplikácia je pripravená, nemáme však v rukách jej schválenie spoločnosťami Apple a Google," uviedol na večernom brífingu na hraniciach.

 

img

 

Nové nariadenia

V reakcii na piatkovú situáciu vydal Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR nové opatrenie. Osoby, ktoré od 22. mája od 20.00 h vstúpia na územie SR, musia stráviť povinnú izoláciu v zariadeniach štátu buď dovtedy, kým ich neotestujú na ochorenie COVID-19, alebo do preukázania sa aktivovanou mobilnou aplikáciou na monitorovanie dodržania nariadenej izolácie. "Následne po zistení negatívneho výsledku testu na ochorenie COVID-19 alebo po potvrdení aktivovania mobilnej aplikácie eKaranténa sa tejto osobe nariaďuje izolácia v domácom prostredí v celkovej súhrnnej dobe 14 dní," uvádza sa v nariadení.

 

Viac o inteligentnej karanténe sa dozviete v článku "Premiér: Inteligentná karanténa by sa mala spustiť v pondelok 18. mája"

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies