3 tipy na cyklo-výlety po Slovensku

NETKY.SK • 30 Júl 2020, 12:50 • 2 min
3 tipy na cyklo-výlety po Slovensku

Leto 2020 je výnimočné tým, že mnohí Slováci sa rozhodli stráviť dovolenku v rodnej krajine. Mnohí možno až teraz spoznávajú, aké je Slovensko krásne a čo všetko ponúka. Ak sme v posledných rokoch urobili v niečom krok dopredu, tak sú to určite cyklotrasy a možnosti na bicyklovanie sa nielen v mestách, ale aj v prírode. V lete niet veľa lepších možností ako vziať si bicykel a naplno si užiť to, čo naše regióny ponúkajú. Prinášame tri zaujímavé alternatívy na cyklo-výlety.

slovakia

left justify in out

1. Slovenský raj

Slovenský raj zostáva oproti Tatrám trochu v úzadí, čo je však vzhľadom na krásy tohto regiónu určite škoda. O to však možno lepšie pre turistov, ktorí aspoň využijú možnosti, ktoré ponúkajú zákutia ako Dedinky, Palcmanská Maša, Dobšinská ľadová jaskyňa či Hrabušice. Výhodou Slovenského raja je niekedy menej členitý terén, vďaka čomu môžete vziať aj trekový bicykel a prestriedať klasické cestné alebo horské trasy. Ak hľadáte oddych na bicykli v lone prírody, tak Slovenský raj môžeme vrelo odporučiť.

 

2. Bratislava a okolie

Aj naše hlavné mesto ponúka úžasné možnosti na cyklo-turistiku. V meste pribúdajú nové cyklotrasy, pričom na bicykli sa z Bratislavy bez problémov dostanete napríklad aj do Rakúska či Maďarska. Medzi cyklistami je mimoriadne obľúbená hrádza, ktorá vedie popri Dunaju a prechádza naprieč celým mestom. Pri letnej cyklistike v Bratislave sa vám zíde nevyhnutné cyklistické oblečenie ako dres či bunda a ak budete v blízkosti riek Dunaj či Morava, tak aj repelent proti komárom.

 

3. Považská cyklotrasa

Novinkou je považská cyklotrasa, ktorá vedie od Trenčína až po priehradu Nosice kúsok od Púchova. Táto cyklotrasa sa neustále rozvíja a rozširuje, čo ju činí zaujímavou, pretože ponúka stále nové miesta a zážitky. Najnovší úsek od Púchova po priehradu Nosice ponúka krásne výhľady. Stačí si vziať bicykel, potrebné cyklistické príslušenstvo a užiť si všetko, čo cyklistický zážitok ponúka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies