MS v hokeji: Slováci ustáli tlak Bielorusov! Vyhrali sme 5:2

NETKY.SK • 21 Máj 2021, 18:45 • 2 min
MS v hokeji: Slováci ustáli tlak Bielorusov! Vyhrali sme 5:2

RIGA - Slovenská reprezentácia otvorila zápas s Bieloruskom gólom Kristiána Pospíšila. Slovenko porazilo Bielorusko 5:2.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizované 21. mája 21:18

 

Súbežne hranom zápase Kanada - Lotyšsko, vyhral lotyšský tím 2:0. 

 

Tretia tretina

V predposlednej minúte tretej tretiny náš tím čelil trestnému strieľaniu. Šanagovič však šancu nepremenil. Vzápätí Marián Studenič využil svoju šancu a strelil gól do prázdnej bieloruskej brány. Slovensko vyhralo nad Bieloruskom 5:2. 

 

img

 

Prvý gól "Naši" inkasovali v oslabení o dvoch hráčov. Následne v hre piati proti piatim, po našej hrubej chybe v obrannom pásme "Naši" inkasovali druhý gól v zápase.

 

Stav bol 4:2 pre Slovensko. Slovenská reprezentácia bude musieť odolávať ďalšiemu tlaku, pretože budú hraťž v oslabení iba tri minúty do konca tretej tretiny. Bielorusi aktuálne odvolali brankára, hrajú šiesti proti štyrom našim hráčom.

 

Aj napriek tomu, že "Naši" začali hrať v tretej tretine v oslabení, dokázali ustáť tlak Bielorusov a neinkasovali. V 5. minúte sa našim podarilo streliť po krásnej akcii 4. gól v zápase.

 

img

 

Autorom bol útočník Marek Hrivík, ktorý si vychutnal brankára Taylora. Akciu ešte posudzoval videorozhodca. Ten preveroval možné postavenie mimo hry.  

 

Druhá tretina zápasu

Záver druhej tretiny naša reprezentácia hrala v oslabení. Na trestnú lavicu sa pre hru s vysokou hokejkou posadil kapitán tímu Marek Ďaloga. Za tento nepovolený zákrok si vyslúžil 2 trestné minúty. Keďže odbila posledná minúta druhej tretiny, naši hokejisti nastúpia do tretej tretiny v oslabení. 

 

V 15 minúte Bielorusi vytvorili tlak na našu bránu a podarilo sa im streliť prvý gól v zápase, ktorý však nebol uznaný z dôvodu postavenia útočiaceho hráča Šarangoviča v bránkovisku. 

 

img

 

"Naši" sa po 15 minútovej prestávke vrátili na ľad. Druhá tretina sa po pár minútach začala 2-minútovou presilovkou tímu Bieloruska. Na trestnú lavičku išiel Róbert Lantošík za sekanie protihráčka. 

 

Prvá tretina zápasu

Aktuálne je po prvej tretine zápasu Slovensko - Bielorusko. Naša reporezentácia vyhráva nad súperom 3:0. V tesnom závere prvej tretiny bol spacifikovaný náš 17-ročný obranca Šimon Nemec veľmi nepríjemným zákrokom od Nikitu Komarova. Za nepovolené bránenie mu rozhodca udelil tvrdý trest a vylúčil ho do konca dnešného zápasu. Slováci si tak zahrali ďalšiu 5-minútovú presilovku. 

 

Po tom, ako zostal mladučný Nemec na zemi, sa spustila prvá šarvátka na ľade a naši hráči sa pustili do pästného súboja s rivalom. Nemec sa za krátko otriasol a pokračoval v hre. V 11:02 minúte Bielorusku ušetril svoj druhý gól zápasu Kristián Pospíšil, ktorý svojim rýchlym zákrokom súperovi uštedril aj prvý gól v zápase hneď v 4. minúte za asistencie Nemca. 

 

 

V prvom zápase MS porazili Nemci Talianov vysoko 9:4. V súbežnom zápase si hráči Ruského olympijského výboru poradili s českým tímom 4:3. V dnešnom zápase naši nastúia v tejto zostave. 

 

O góly v súperovej bráne by sa mal postarať prvý slovenský útok v zložení Róbert Lantoši, Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Kapitánom je obranca Marek Ďaloga. Slovensko bude mať na šampionáte najmladší tím v histórii a celkovo najmladší na týchto MS. 

 

Testy odhalili jedného pozitívneho hráča

Jediný pozitívny prípad ochorenia Covid-19 medzi jednotlivými výpravami prinieslo testovanie organizátorov hokejových majstrovstiev sveta v lotyšskej Rige. Koronavírus diagnostikoval u jedného hráča výberu Kazachstanu, ktorý okamžite zamieril do karantény. 

 

V Rige doteraz spravili už viac ako 2750 testov, pričom jednotlivé výpravy sú teraz povinné absolvovať opakované testy každé tri dni. Výber Kazachstanu je súčasťou základnej B-skupiny a prvý duel v Rige odohrá v sobotu 22. mája večer proti domácim reprezentantom. 

Všetky výpravy pred štartom MS museli po prílete absolvovať niekoľko testov, kým mohli vykorčuľovať na ľad na spoločné tréningy. Ďalšie PCR-testy ich čakajú pravidelne v ďalších dňoch.

 

img 

 

Správu budeme aktualizovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona