Archív článkov za Marec 2017, strana 2

Otvor článok

Brexit a európske poháre: Messiho či Neymara nemusia vpustiť do Veľkej Británie

1.3 2017 08:51

NYON - Ak sa vystúpenie Veľkej Británie z Európskej únie stane realitou, tento politický krok by mohol mať veľký dopad aj na futbal na "starom kontinente". Myslí si to slovinský prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin.

Otvor článok

NHL: O Haláka sa zaujímajú Edmonton, Boston aj Calgary

1.3 2017 08:55

NEW YORK - O služby slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka je krátko pred uzavretím prestupového obdobia v zámorskej NHL značný záujem. Podľa špekulácií tamojších médií sa o 31-ročného Slováka zaujímajú Edmonton, Calgary a Boston.

Otvor článok

Ďalšia zmena v Televíznych novinách: Moderovať ich bude známa tvár

1.3 2017 09:00

BRATISLAVA – Televízia Markíza rozšírila tím moderátorov hlavných správ – Televíznych novín o známu tvár.

Otvor článok

Kurz eura klesol na 1,0542 USD/EUR

1.3 2017 09:00

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes pokračuje v poklese. Už v utorok (28. 2.) večer dolár podporili vyhliadky na rýchle zvýšenie úrokových sadzieb v USA, čo malo negatívny vplyv na euro.

Otvor článok

Rihannu ocenili za humanitárnu prácu

1.3 2017 09:04

CAMBRIDGE - Barbadoská speváčka a herečka Rihanna dostala Humanitarian of the Year Award, ktorú každoročne udeľuje Harvardova univerzita. Dvadsaťdeväťročná interpretka si ocenenie za pôsobenie v oblasti filantropie prevzala v utorok na pôde spomínanej univerzity.

Otvor článok

Otrasný prípad: Lekárka neošetrila dievčatko (5) pretože meškalo, o pár hodín zomrelo

1.3 2017 09:21

NEWPORT – Iba päťročné dievčatko zomrelo, pretože ho odmietla ošetriť lekárka. Tá vyšetrenie odmietla pretože meškalo pár minút. Prípad je ešte šokujúcejší, pretože lekárku vôbec nepotrestali.

Otvor článok

Djokovič si hravo poradil s Martinom Kližanom

1.3 2017 09:27

ACAPULCO - Srbský nedávny líder svetového rebríčka Novak Djokovič zvíťazil nad slovenským tenistom Martinom Kližanom 6:3, 7:6 (4) v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Abierto Mexicano Telcel v mexickom Acapulcu (dotácia 1 469 745 USD, tvrdý povrch). Stretnutie trvalo 94 minút a víťaz v tajbrejku druhého setu premenil prvý mečbal.

Otvor článok

Infekciu močových ciest spôsobuje črevná baktéria a nie prechladnutie

1.3 2017 09:30

BRATISLAVA - Prechladnutie nie je hlavným dôvodom infekcie močových ciest. Je to mýtus, upozorňujú lekári. Ide o problém bakteriálneho pôvodu. Infekcia sa často začne ozývať v podobe menších bolestí v podbrušku s následným pálením a bolesťou pri močení.

Otvor článok

Malajzijský súd obžaloval dve ženy z vraždy Kim Čong-nama

1.3 2017 09:39

KUALA LUMPUR - Malajzijský súd dnes obžaloval dve podozrivé ženy z vraždy v prípade smrti Kim Čong-nama, nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una. Za takýto čin sa po usvedčení na súde udeľuje v Malajzii trest smrti.

Otvor článok

Zákaz cestovať do USA v novom výnose Trumpa nebude platiť pre Irak

1.3 2017 09:44

WASHINGTON - Nový imigračný výnos amerického prezidenta Donalda Trumpa vyradí Irak zo zoznamu krajín, ktorých občania budú mať dočasne zakázané cestovať do Spojených štátov. Informovali o tom zdroje z Trumpovej vlády. Očakáva sa, že Trump tento dekrét podpíše v najbližších dňoch.

Otvor článok

Piešťany zrušili Kotlebovcom míting v mestských priestoroch

1.3 2017 09:46

PIEŠŤANY – Avizované stretnutie sympatizantov Ľudovej strany Naše Slovensko sa v Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Piešťanoch 7. marca neuskutoční. V rovnakom čase tam bude dlhodobo naplánované kultúrne podujatie mesta k Medzinárodnému dňu žien. Informovala o tom hovorkyňa mesta Eva Bereczová.

Otvor článok

Vietnamský prezident privítal japonského cisára na oficiálnej návšteve

1.3 2017 09:52

HANOJ - Japonský cisársky pár privítali dnes vo vietnamskom Hanoji s vojenskými poctami. Osemdesiattriročného cisára Akihita a iba o rok mladšiu cisárovnú Mičiko pozdravil pred prezidentským palácom prezident Tran Dai Quang.

Otvor článok

Rozčarovaní Neapolčania po prehre v Turíne: Je to hanebné a škodlivé pre futbal

1.3 2017 09:55

TURÍN - Domáci futbalisti Juventusu Turín zvíťazili 3:1 nad hráčmi SSC Neapol v utorkovom prvom zápase semifinále Talianskeho pohára 2016/2017 a sú vo výhode pred odvetou, ktorá sa uskutoční 5. apríla v meste pod Vezuvom.

Otvor článok

Generálnym riaditeľom WTO zostáva na ďalšie 4 roky Brazílčan Roberto Azevedo

1.3 2017 09:55

BERLÍN - Generálnym riaditeľom Svetovej obchodnej organizácie (WTO) ostane na ďalšie štvorročné funkčné obdobie Brazílčan Roberto Azevedo.

Otvor článok

Na Slovensku dovolenkovalo vlani rekordných vyše 5 miliónov turistov

1.3 2017 09:57

BRATISLAVA - Prvýkrát v histórii prekonala návštevnosť Slovenska hranicu piatich miliónov turistov. Podľa najnovších údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR totiž za celý rok 2016 dovolenkovalo na Slovensku 5,023 milióna hostí. V porovnaní s rokom 2015 to znamená nárast o 16 %.

Otvor článok

Katy Perry a Orlando Bloom si dali pauzu

1.3 2017 10:03

LOS ANGELES - Americká speváčka Katy Perry a anglický herec Orlando Bloom si dali pauzu. Americkému týždenníku People potvrdili informáciu zástupcovia páru.

Otvor článok

Beckhamov syn netušil, že jeho rodičia sú takí slávni

1.3 2017 10:11

LONDÝN - Prvorodený potomok anglickej futbalovej legendy Davida Beckhama a niekdajšej speváčky skupiny Spice Girls Victorie Beckhamovej, syn Brooklyn, dlhé roky nevedel, akej popularite sa tešia jeho rodičia. Sedemnásťročný Brooklyn vedel, že jeho rodičia sú bohatí a známi, no dlho netušil, že až takí slávni. Zistil to až pri osobnej návšteve futbalového zápasu.

Otvor článok

Dostávajú na frak: Islamský štát sa v Mósule rozpadá, ich velitelia utekajú

1.3 2017 10:12

ARBÍL - Príslušníci i velitelia jednotiek extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) opúšťajú svoje pozície v západnej časti irackého mesta Mósul, ktorú sa v rámci svojej ofenzívy snažia ovládnuť iracké vládne sily a ich spojenci.

Otvor článok

Náskok Merkelovej pred sociálnymi demokratmi sa zmenšil

1.3 2017 10:22

BERLÍN - Nemeckí sociálni demokrati doháňajú náskok konzervatívcov kancelárky Angely Merkelovej. Rozdiel medzi nimi sa za posledný týždeň zmenšil z troch na dve percentá. Vyplýva to z dnešných výsledkov prieskumu inštitútu Forsa pre časopis Stern a televíziu RTL.

Otvor článok

Komentátor CNN: V tom momente sa Trump stal prezidentom Spojených štátov

1.3 2017 10:26

WASHINGTON – Politický komentátor televíznej stanice CNN Van Jones si myslí, že počas prejavu v Kongrese sa Donald Trump stal prezidentom Spojených štátov. Narážal pritom na moment v prejave, keď si prezident uctil usmrteného príslušníka elitného armádneho útvaru SEAL.

Otvor článok

Phelps neverí v čistý šport na medzinárodnej scéne

1.3 2017 10:27

WASHINGTON - Z najdekorovanejšieho olympionika a bývalého skvelého amerického plavca Michaela Phelpsa sa po konci kariéry stal zanietený bojovník proti dopingu.

Otvor článok

Rábek sa dohodol so Žitňanskou na implementácii Vatikánskej zmluvy

1.3 2017 10:32

BRATISLAVA – Ordinár Ozbrojených síl (OS) a ozbrojených zborov (OZ) SR František Rábek a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská podpísali Dohodu o implementácii Zmluvy medzi SR a Svätou stolicou o duchovnej službe v OS a OZ SR. Podpisom nadobudla platnosť.

Otvor článok

V Lamači našli mŕtveho muža, zrejme zahynul po páde z ôsmeho poschodia

1.3 2017 10:33

BRATISLAVA - Pod oknami bytového domu v bratislavskom Lamači našli mŕtveho 32-ročného muža. Polícia jeho smrť vyšetruje, pravdepodobne zahynul po páde z ôsmeho poschodia. Informovala o tom dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Otvor článok

Barack a Michelle Obamovci si dohodli knižnú zmluvu s Penguin Random House

1.3 2017 10:36

WASHINGTON - Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle si dohodli knižnú zmluvu s vydavateľstvom Penguin Random House. Oznámilo to v utorok samotné vydavateľstvo.

Otvor článok

Na auto spadol stĺp, sedel v ňom muž

1.3 2017 10:37

HUMENNÉ - Pred nákupným centrom na Mierovej ulici v Humennom spadol v utorok popoludní vyše 12-metrový stĺp osvetlenia na Fabiu, v ktorej sedel 46-ročný Ján.

Otvor článok

Animovaná snímka Trolovia sa dočká pokračovania

1.3 2017 10:39

LOS ANGELES - Americká spoločnosť DreamWorks Animation oznámila, že animovaná snímka Trollovia (2016) bude mať pokračovanie.

Otvor článok

V minulom roku skončilo v konkurze 595 spoločností

1.3 2017 10:41

BRATISLAVA - Počet konkurzov a reštrukturalizácií na Slovensku klesol na najnižšie číslo za posledné tri roky. Vlani skončilo v konkurze 595 spoločností, čo oproti roku 2014 predstavuje pokles približne o pätinu.

Otvor článok

Poslanec Smeru chce znížiť vek pre získanie vodičského oprávnenia

1.3 2017 10:45

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Jozef Buček (Smer-SD) chce, aby vodičské oprávnenia pre vozidlá nákladnej a osobnej dopravy mohli záujemcovia získať v nižšom veku, ako dnes stanovuje zákon. Buček preto predložil do parlamentu návrh novely cestného zákona. NR SR o ňom bude rokovať na marcovej schôdzi.

Otvor článok

Slováci cestujú na európsky šampionát do Belehradu so skromnými cieľmi

1.3 2017 10:48

BRATISLAVA - V stredu odletelo do Belehradu na 34. halové majstrovstvá Európy 15 slovenských atlétov. Slovenský atletický zväz (SAZ) poslal do Srbska druhú najväčšiu výpravu v ére samostatnosti. Viac Slovákov sa na podujatí tohto rangu predstavilo len pred dvoma rokmi, keď ich v Prahe štartovalo 27.

Otvor článok

Prezident Villarrealu obvinil arbitra, že po zápase odchádzal s darčekovou taškou s logom Realu Madrid

1.3 2017 11:01

VILLARREAL - Predstavitelia španielskeho futbalového klubu FC Villarreal vyjadrili ľútosť nad slovami, ktoré vyriekli po skončení nedeľňajšieho ligového zápasu s Realom Madrid (2:3). "Žltá ponorka" viedla v stretnutí už 2:0, no hostia predviedli dokonalý obrat a triumfovali 3:2.

Otvor článok

Bratislavský maratón dosiahol míľnik 1000 prihlásených maratóncov

1.3 2017 11:18

BRATISLAVA - Do začiatku 12. ročníka ČSOB Bratislava Marathon (1. - 2. 4. 2017) už ostáva menej ako päť týždňov. Organizátori podujatia hlásia dosiahnutie historického míľnika, bratislavský mestský maratón minulý týždeň prelomil hranicu tisícky prihlásených maratóncov.

Otvor článok

NBA: Durant sa zranil, Warriors siahli po zákernom Barnesovi

1.3 2017 11:38

OAKLAND - Basketbalový nespútanec Matt Barnes sa po deviatich rokoch vracia do dresu Golden State. Warriors sa v utorok vo Washingtone zranil kľúčový krídelník Kevin Durant a netušia, na ako dlho ho z hry vyradí poškodenie ľavého kolena. Aspoň čiastočne by ho mal počas absencie nahradiť Barnes, s ktorým klub v najbližších dňoch uzavrie kontrakt do konca sezóny.

Otvor článok

Číňania minuli v zime na posily 388 miliónov eur, tromfli sami seba

1.3 2017 11:50

PEKING - Čínska futbalová expanzia zhmotnená do rekordných čísel dáva súčet 388 miliónov eur. To sú sumárne výdavky na prestupy hráčov do najvyššej čínskej súťaže počas práve skončeného zimného obdobia.

Otvor článok

Revolučná zmena vo futbale? Bierhoff s van Bastenom navrhujú zrušiť ofsajdy

1.3 2017 12:03

Berlín - Manažér nemeckej futbalovej reprezentácie Oliver Bierhoff sa prezentoval názorom, že futbal by sa stal po zrušení pravidla o ofsajde atraktívnejším. Bývalý reprezentačný útočník v rozhovore pre magazín Bild uviedol, že by sa mala v tejto otázke zaviesť testovacia fáza a následne sa vyhodnotiť.

Otvor článok

Konrád drží Olomouc v hre, dosiahol už druhé čisté konto po sebe

1.3 2017 12:22

OSTRAVA - Základná časť českej hokejovej extraligy 2016/2017 smeruje do finále a slovenský brankár Branislav Konrád drží Olomouc stále v hre o play-off. Po nedeľňajšom víťazstve nad Zlínom 3:0 ani v utorok nepustil za svoj chrbát jediný puk a jeho tím triumfoval na ľade Vítkovíc 2:0. Hostia dve tretiny do bodky plnili stanovenú taktiku a domácich prakticky k ničomu nepustili.

Otvor článok

Slovenské súdnictvo prejde zmenami

1.3 2017 12:23

BRATISLAVA – Výber nových sudcov cez krajské hromadné výberové konania, hodnotenie sudcovskej práce profesionálnymi hodnotiacimi komisiami a efektívnejšie trestanie ich previnení. To sú hlavné novinky z balíka zmien v sudcovských zákonoch, ktorý dnes schválila vláda.