Kurz eura klesol na 1,0542 USD/EUR

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 09:00 • 2 min
Kurz eura klesol na 1,0542 USD/EUR

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes pokračuje v poklese. Už v utorok (28. 2.) večer dolár podporili vyhliadky na rýchle zvýšenie úrokových sadzieb v USA, čo malo negatívny vplyv na euro.

slovakia

left justify in out

Prvý prejav amerického prezidenta Donalda Trumpa v Kongrese mal naopak relatívne slabý vplyv na spoločnú európsku menu.

 

Euro sa dnes ráno predávalo po 1,0542 USD, pričom ešte v utorok večer sa jeho kurz nachádzal na úrovni 1,06 USD/EUR. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok napoludnie referenčný kurz na 1,0597 USD/EUR.

 

Po utorkových vyhláseniach vedúcich predstaviteľov americkej centrálnej banky (Fed) pravdepodobnosť zvýšenia úrokových sadzieb už v marci podľa expertov stúpla z 50 % na 80 %. To znamená, že trhy počítajú s tým, že Fed tento mesiac bude pokračovať v sprísňovaní menovej politiky.

 

Naopak, prejav Donalda Trumpa v Kongrese mal na kurz eura len slabý vplyv. Investori boli sklamaní, pretože Trump nepriblížil detaily sľubovanej daňovej reformy ani plánovaných investícií do infraštruktúry.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies