Slováci cestujú na európsky šampionát do Belehradu so skromnými cieľmi

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 10:48 • 2 min
Slováci cestujú na európsky šampionát do Belehradu so skromnými cieľmi

BRATISLAVA - V stredu odletelo do Belehradu na 34. halové majstrovstvá Európy 15 slovenských atlétov. Slovenský atletický zväz (SAZ) poslal do Srbska druhú najväčšiu výpravu v ére samostatnosti. Viac Slovákov sa na podujatí tohto rangu predstavilo len pred dvoma rokmi, keď ich v Prahe štartovalo 27.

slovakia

left justify in out

"Veľkosť výpravy je primeraná našim očakávaniam. Tím má na to, aby dosiahol dobré výsledky. Chceli by sme jedno umiestnenie do šestky a jedno do osmičky najlepších. Ideálna by bola medaila, ale bude to nesmierne náročné," sformuloval očakávania šéftréner SAZ Martin Pupiš.

Diaľkarka Jana Velďáková patrí medzi najskúsenejších členov tímu, cestuje na svoj siedmy halový kontinentálny šampionát. "Moja halová sezóna zatiaľ nie je excelentná, ale môžem sľúbiť, že zo seba vydám všetko. Ak skočím okolo 650 cm, mohlo by to stačiť na finále," myslí si pretekárka VŠC Dukla B. Bystrica.  

Strednotratiar Jozef Repčík z BK HNTN Bratislava neštartoval minulý piatok na mítingu v Madride pre virózu, ale tvrdí, že už je v poriadku. Splnil limity na 800 aj 1500 m, napokon sa rozhodol pre osemstovku. "Dúfam, že som si vybral správne. Stále sa cítim viac osemstovkárom. Verím, že dosiahnem pekný výsledok. Myslím momentálne len na rozbeh a potom sa uvidí."

Jeho klubový kolega, šprintér Ján Volko, v tomto roku dvakrát zabehol 6,67 na 60 m, čo je slovenský rekord do 23 rokov a ôsmy najlepší čas prihlásených šesťdesiatkarov na HME. "Môj základný cieľ je dostať sa do semifinále a priblížiť sa k osobnému rekordu. Ak pridám ešte niečo navyše, splní sa mi sen. Ale na to teraz vôbec nemyslím."

Ďalšia atlétka BK HNTN Bratislava Iveta Putalová ide do Belehradu obhajovať senzačné 4. miesto na 400 m z Prahy 2015. Bude však mať silnú konkurenciu a tohtoročné maximum 53,14 zatiaľ nenaznačuje, že by mala zopakovať pražský úspech: "Chcela by som sa dostať do finále, ale viem, že to nebude jednoduché. Súperky sú v tomto roku mimoriadne rýchle. Budem potrebovať aj kus šťastia." Putalová v piatok na halovom mítingu Európskej atletiky v španielskom Madride skončila na 400 m druhá výkonom 53,78.

SAZ pre účastníkov HME vypísal odmeny za prvé až ôsme miesto. Cena belehradského zlata je 3000 eur, ďalšie honorované umiestnenia majú postupne hodnotu 2000 - 1000 - 800 - 600 - 400 - 300 - 200 eur. 

Nominácia SAZ na halové ME 2017 v Belehrade (3. - 5. 3. 2017):

Limitári: Ján Volko (60 m, BK HNTN Bratislava), Matúš Talán (800 m, AC Stavbár Nitra), Jozef Repčík (800 m, BK HNTN Bratislava), Lukáš Beer (výška, AC Stavbár Nitra), Matúš Bubeník (výška, AC Stavbár Nitra), Tomáš Veszelka (trojskok, VŠC Dukla B. Bystrica), Alexandra Bezeková (60 m, Atletika Košice o. z.), Iveta Putalová (400 m, BK HNTN Bratislava), Jana Velďáková (diaľka, VŠC Dukla B. Bystrica), Dana Velďáková (trojskok, VŠC Dukla B. Bystrica).

Nelimitári (majstri SR): Denis Danáč (400 m, AC Stavbár Nitra), Matúš Olej (guľa, VŠC Dukla B. Bystrica), Alexandra Štuková (800 m, BK HNTN Bratislava), Stanislava Lajčáková (60 m prek., VŠC Dukla B. Bystrica).

Na základe výberu EA: Lucia Slaničková (päťboj, Spartak Dubnica).

Realizačný tím - vedúci výpravy: Martin Pupiš, tréneri: Martin Bercel, Naďa Bendová, Radoslav Dubovský, Tibor Danáč, Marcel Lopuchovský, lekár: MUDr. Peter Urban, fyzioterapeut: Tomáš Cíferský. Tréneri mimo oficiálnej výpravy: Michal Škvarka, Jozef Párička, Peter Žňava, Štefan Mereš, František Ptáčník.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies