Hokejisti Kanady zdolali Kazachov, Muratov: "Nezachytili sme úvod"

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 09:00 • 2 min
Hokejisti Kanady zdolali Kazachov, Muratov: "Nezachytili sme úvod"

TAMPERE / RIGA - Kanaďania vyhrali v v B-skupine MS nad Kazachstanom 5:1 a dostali sa na čelo tabuľky. Švajčiari majú svoj štvrtý zápas k dobru a v prípade štvrtkového víťazstva nad Slovenskom by sa dostali opäť do priebežného vedenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kanadskí hokejisti vyhrali v v B-skupine MS nad Kazachstanom 5:1. Druhý stredajší zápas v Rige mal jednoznačný priebeh od prvého od prvého striedania a javorový list sa dostal na čelo tabuľky. Švajčiari majú však svoj štvrtý zápas k dobru a v prípade štvrtkového víťazstva nad Slovenskom by sa dostali opäť do priebežného vedenia. Práve súboj so Švajčiarmi je ďalším bodom programu javorového listu v Rige. Zápas o možnú najlepšiu východiskovú pozíciu do štvrťfinále sa hrá v sobotu o 15.20 (SELČ). Kazašský tím narazí v piatok o 19.20 na slovenských hokejistov. 

 

V 19. sekunde bolo 1:0, po piatich minútach 2:0 a opäť exceloval obranca Mackenzie Weegar. Onedlho favorit viedol o tri góly a s Kazachmi to vyzeralo zle-nedobre. V 10. minúte Beketajev nachytal Hofera z uhla už za bránkovom čiarou a Kanaďania nečakane vypli. Až keď súper ku koncu 20-minútovky dvakrát zahrozil, strelili štvrtý gól, ktorý zrejme spečatil osud druhého dejstva. To totiž hokejovo nestálo za zmienku, takže aspoň štatisticky - vylúčený bol Weegar, ako jediný hráč zápasu. V tretej časti Kanada pridala ešte jeden gól, ale nebol to kapitán Tyler Toffoli. Ten po troch zápasoch s obrovským množstvom streleckých pokusov a s nula zásahmi hral vo štvrtom útoku a bol nenápadný. Na ľavom krídle prvej formácie ho vymenil Lawson Crouse, ktorý dal víťazný gól a pridal aj tretí.

 

Komentáre aktérov (zdroj: ČT Sport, iihf): Lawson Crouse, strelec dvoch gólov Kanady: "Vstúpili sme do zápasu tak, ako sme si povedali, teda agresívne a aktívne. Potom to však nebola prechádzka, súper sa snažil a nebolo ľahké prekonať jeho obranu a kvalitného brankára. Ale v poslednej tretine sme to odkontrolovali."

 

Batyrlan Muratov, útočník Kazachstanu: "Je fajn hrať proti tímom s takými hráčmi. Keď som bol malý chlapec, hral som na play station proti Milanovi Lucicovi a teraz som proti nemu nastúpil na ľade. Nezachytili sme úvod stretnutia. Nabudúce musíme lepšie zvládnuť prvú tretinu, lebo dnes sme veľmi skoro prehrávali o tri góly. V druhej a tretej tretine sme už hrali lepšie."

 

zostrih zápasu Kanada - Kazachstan

 

B-skupina: Kanada - Kazachstan 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) Góly: 1. Weegar (Blais, Veleno), 6. Crouse (Weegar, Quinn), 8. Crouse (Laughton, Barron), 20. Veleno (Blais), 42. Blais (Veleno, Lucic) - 10. Beketajev (Danijar, Rymarev). Rozhodcovia: Heikkinen (Fín.), Hürlimann (Švaj.) - Hynek (ČR), Nothegger (Rak.), vylúčení: 1:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3411 divákov. Kanada: Hofer – Weegar, Middleton, Bear, Hunt, Myers, Joseph, Barron – Blais, Veleno, Lucic – Quinn, Laughton, Crouse – Carcone, McBain, Neighbours – Toffoli, Glass, Krebs – Fantilli Kazachstan: Bojarkin - Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Koroľov, Gaitamirov, Butenko, Dichanbek - Rymarev, Šestakov, Starčenko - Michailis, Muchametov, Muratov - Rachmanov, Omirbekov, Savickij - Kaijržan, Mangisbajev, Musorov.

 

Výsledky zo stredy (16.5.) A skupina: USA - Rakúsko 4:1, Fínsko - Francúzsko 5:3

Výsledky zo stredy (16.5.) B skupina: Lotyšsko - Nórsko 2:1, Kanada - Kazachstan 5:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies