Viktor Orbán sa stretol s Donaldom Trumpom. O čom spolu hovorili?

NETKY.SK • 4 August 2022, 11:28 • 2 min
Viktor Orbán sa stretol s Donaldom Trumpom. O čom spolu hovorili?

NEW JERSEY - Donald Trump po troch rokoch opäť prijal predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána.

slovakia

left justify in out

Maďarský premiér má dnes zároveň vystúpiť s prejavom na výročnej Konferencii konzervatívnej politickej akcie (CPAC) v texaskom Dallase. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

„Prezident Trump je naším dôležitým spojencom, obaja sme odhodlaní bojovať proti nelegálnej migrácii, presadzujeme nízke dane a čo je najdôležitejšie, sme za mier," uviedol Orbán vo videu zverejnenom v stredu na Facebooku po utorňajšej schôdzke v Trumpovom sídle v meste Bedminster v americkom štáte New Jersey.

 

Z domova: Milan Vetrák: Igor Matovič je najlepším ministrom. Čo odkázal prezidentke?

 

img

 

Americký ekonomický webový portál Business Insider citoval Trumpa, ktorý na svojej sociálnej sieti Truth Social prístupnej len pre amerických užívateľov napísal: „Skvelý čas strávený s mojím priateľom Viktorom Orbánom, predsedom vlády Maďarska. Diskutovali sme o mnohých zaujímavých témach - len málo ľudí vie tak veľa o tom, čo sa v dnešnom svete deje."

Business Insider okrem iného podotkol, že stretnutie Trumpa s Orbánom sa uskutočnilo len krátko po tom, ako sa maďarský ministerský predseda vo svojom prejave na 31. letnej univerzite Maďarov v rumunskom meste Baile Tušnad dotkol aj otázky miešania rás, ktorá vyvolala negatívne reakcie doma i v zahraničí.

 

Zo sveta: Zelenskyj: Je neprípustné, aby štáty Európskej únie chceli naďalej odoberať plyn z Moskvy!
 

img

Spojené štáty pritom 29. júla oficiálne odsúdili vyjadrenia Orbána, ktorý varoval pred vytvorením "zmiešanej rasy" a označili ich za neospravedlniteľné.

Maďarský exminister zahraničných vecí Géza Jeszenskzy v relácii ATV povedal, že schôdzka Trumpa s Orbánom neprispeje k budovaniu maďarskej zahraničnej politiky.

Mohlo by vás zaujímať: Juraj Krúpa: Vojna na Ukrajine je horšia ako zvýšenie cien



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies