Kedy sa budú konať komunálne a regionálne voľby?

NETKY.SK • 23 Január 2022, 08:09 • 2 min
Kedy sa budú konať komunálne a regionálne voľby?

BRATISLAVA - Komunálne voľby a voľby do orgánov samosprávnych krajov sa budú konať na jeseň po prvý raz v jeden deň. Termín vyhlási predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

slovakia

left justify in out

Pri oboch typoch volieb zákon hovorí, že sa majú konať v posledných 14 dňoch ich volebného obdobia. „Volebné obdobie sa končí uplynutím štyroch, respektíve piatich rokov odo dňa vykonania volieb,“ uviedol pre TASR tlačový odbor kancelárie ministra vnútra.

 

img

 

Voľby do orgánov samosprávy obcí sa naposledy konali 10. novembra 2018 a voľby do vyšších územných celkov 4. novembra 2017. Spoločný sobotný termín, ktorý pre obe voľby spĺňa podmienku dvoch týždňov, je 29. október

 

Prečítajte si tiež: Smer-SD chystá ďalší protest. Čo chce zmeniť?

 

Voliči si budú vyberať vo svojich samosprávach primátora mesta, respektíve starostu obce, a tiež poslancov mestských, respektíve obecných zastupiteľstiev. V prípade Bratislavy a Košíc budú vyberať aj starostov mestských častí a poslancov miestnych zastupiteľstiev. Slováci budú zároveň voliť predsedov samosprávnych krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev.

 

img

 

Možno vás zaujmeŠeliga schvaľuje dohodu s USA: Hrozí nám vojna!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies