Eduard Heger verí, že presvedčí koaličných partnerov o povinnom očkovaní

NETKY.SK • 22 December 2021, 09:51 • 2 min
Eduard Heger verí, že presvedčí koaličných partnerov o povinnom očkovaní

BRATISLAVA - Premiér Eduard Heger by chcel poctivou diskusiou presvedčiť koaličných partnerov o povinnom očkovaní. Trend Európskej únie sa podľa neho uberá cestou povinného očkovania.

slovakia

left justify in out

„Každému je jasné, že sa bez očkovania z pandémie von nedostaneme. Ak to neurobíme, sme odkázaní na lockdowny," vysvetlil Heger s tým, že politici si cestu povinného očkovania uvedomujú.

 

img

 

Tvrdí, že keď prvýkrát spomenul tému povinného očkovania, bolo z toho "veľké haló". Diskusia sa podľa neho posunula, niektorí si nevedia predstaviť, že by povinné očkovanie podporili, ale chápu, že inak pandémiu nezastavia.

 

„Vytrvalou politickou prácou budem dennodenne posúvať túto tému ďalej. Verím, že tam dosiahneme výsledky. Áno, je to prácne, je to náročné. Vedel by som si to predstaviť aj rýchlejšie," dodal premiér.

 

Heger by chcel zaviesť na začiatok povinné očkovanie ľudí nad 60 rokov, keďže ide z hľadiska šírenia nového koronavírusu o najohrozenejšiu skupinu. Ďalej by malo povinné očkovanie závisieť od toho, ako sa bude vyvíjať nový koronavírusový variant omikron.

 

img

 

Pri povinnom očkovaní sa názory v koalícii rozchádzajú. OĽaNO diskusiu o ňom pripúšťa, SaS má v strane viaceré názory, Sme rodina je proti. Strana Za ľudí bude podľa jej predsedníčky Veroniky Remišovej presadzovať povinné očkovanie minimálne pre ľudí nad 60 rokov od začiatku budúceho roka. Zároveň má minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský spolu so šéfkou rezortu spravodlivosti Máriou Kolíkovou vypracovať analýzu na zavedenie povinného očkovania.

 

Prečítajte si: Finančná motivácia zabrala na ľudí vo vekovej skupine 60 plus



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies