Nepovolená demonštrácia v Berlíne skončila masívnym zatýkaním. Rozzúrený dav napádal políciu!

NETKY.SK • 2 August 2021, 08:22 • 2 min
Nepovolená demonštrácia v Berlíne skončila masívnym zatýkaním. Rozzúrený dav napádal políciu!

BERLÍN - V Berlíne sa v nedeľu zišli tisícky ľudí na protest proti protipandemickým opatreniam nemeckej vlády.

slovakia

left justify in out

Zhromaždenie sa uskutočnilo napriek zákazu a viedlo k stretom s políciou. V putách skončilo približne 600 demonštrantov.

 

Demonštranti útočili na políciu
Miestne úrady počas víkendu zakázali viacero protestných akcií vrátane jednej, ktorú organizovalo hnutie Querdenker. Protestujúci však zákaz odignorovali.

Berlínska polícia nasadila do ulíc viac ako 2 000 príslušníkov s cieľom rozpustiť protesty. Neskôr však oznámila, že policajti, ktorí sa pokúšali demonštrantov usmerniť alebo rozpustiť väčšie skupiny, čelili obťažovaniu a útokom.

 

 

„Pokúsili sa preraziť policajný kordón a vytiahnuť z neho našich kolegov,“ uviedla berlínska polícia s tým, že príslušníci bezpečnostných zložiek museli použiť dráždivé látky a obušky. Polícia tiež demonštrantov varovala, že ak sa nerozídu, použijú vodné delá.

 

Prečítajte si tiež: Francúzi demonštrujú proti pandemickým opatreniam. Protesty prerástli do násilností!

Počet infikovaných narastá
Nemecko síce v máji uvoľnilo väčšinu protipandemických opatrení, vrátane opätovného otvorenia barov a reštaurácií. Na niektoré aktivity, ako stravovanie vo vnútorných priestoroch reštaurácií alebo prenocovanie v hoteloch je však potrebné potvrdenie o očkovaní, prekonaní ochorenia COVID-19 alebo negatívnom teste na koronavírus.

 



Počet nových prípadov nákazy je v krajine v porovnaní so susednými štátmi pomerne nízky, pre šírenie delta variantu však ich početv posledných týždňoch narastá.

 

V nedeľu v Nemecku potvrdili ďalších 2 097 nových prípadov, čo predstavuje oproti predchádzajúcemu týždňu nárast o viac ako 500.
 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA: Demonštranti pred Prezidentským palácom spôsobili dopravný kolaps. Blokujú viaceré ulice mesta




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies