Zmluva o nákupe vakcíny Sputnik V nie je stále zverejnená. Lengvarský ide zisťovať, čo sa stalo

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 17:56 • 2 min
Zmluva o nákupe vakcíny Sputnik V nie je stále zverejnená. Lengvarský ide zisťovať, čo sa stalo

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský je prekvapený, že dlho utajovaná zmluva o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V ešte stále nie je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv (CRZ).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 29. apríla 18:15

Ešte v priebehu stredy po rokovaní pritom sľuboval, že všetko je pripravené a čaká sa už iba na jeho podpis. Tiež avizoval, že zmluva by mala byť k dispozícií v priebehu niekoľkých hodín.

 

Zmluvu si verejnosť zatiaľ neprečíta

Uplynul však ďalší deň a zmluva o nákupe Sputnika V v CRZ stále nie je zverejnená. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dnes poobede povedal, že preverí dôvody, prečo sa tak zatiaľ nestalo.

 

Prečítajte si tiež: Matovič sa s Gyimesim opäť vyberú do Maďarska. Tentokrát nepôjde iba o Sputnik V

 

Zdôraznil, že rezort zdravotníctva v stredu odovzdal všetky podklady na zverejnenie zmluvy. O potrebe zverejnenia zmluvy hovorili prezidentka SR Zuzana Čaputová, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), ale aj opozícia. Šéfka rezortu justície upozornila, že zverejnenie povinne zverejňovanej zmluvy je podmienkou nadobudnutia jej účinnosti.

 

Súvisiaci článok: Zmluva o utajovanom nákupe ruskej vakcíny Sputnik V bude už dnes zverejnená. Čaká sa už len na Lengvarského podpis

 

Matovič diskutoval v Maďarsku aj o Sputniku V

Vicepremiér a minister financií Igor Matovič, ktorý dnes v spoločnosti poslanca Györgya Gyimesiho odcestoval na oficiálnu návštevu do Budapešti informoval, že rezort zdravotníctva má už zrejme k dispozícii niektoré výsledky troch šarží preverovaných v Maďarsku.

 

Tiež povedal, že aj napriek tomu, že cieľom cesty bolo zúčastniť sa na slávnostnom sprevádzkovaní nových cezhraničných elektrických vedení pri severomaďarskej obci Gönyű, nevyhli sa ani téme Sputnika V. Detaily rozhovoru s maďarským ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártóom však odmietol komentovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies