Matovič sa s Gyimesim opäť vyberú do Maďarska. Tentokrát nepôjde iba o Sputnik V

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 21:04 • 2 min
Matovič sa s Gyimesim opäť vyberú do Maďarska. Tentokrát nepôjde iba o Sputnik V

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič v spoločnosti poslanca Györgyho Gyimesiho si to vo štvrtok opäť zamieria smer Budapešť.

slovakia

left justify in out

Na oficiálnu návštevu ich pozval maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó. Rokovať by mali o prepojení slovenskej a maďarskej elektrickej prenosovej sústavy.

 

Ako povedal Gyimesi pre Denník N, neformálne by mali debatovať aj o ruskej vakcíne Sputnik V. Poslanec NR SR by si totiž želel, aby Maďari začali ruskou vakcínou očkovať aj Slovákov či Slovenky, ktorí čakajú na túto vakcínu. Ide však iba o Gyimesiho predstavu, ktorú zatiaľ s nikým nekomunikoval.  

 

Rezort financií potvrdil, že sa Igor Matovič zúčastní na slávnostnej ceremónii pri príležitosti uvedenia do prevádzky nového elektrického vedenia 2 x 400 kV Veľký Ďur – Gabčíkovo – Gönyű. Tentokrát by sa oficiálneho stretnutia mal zúčastniť aj slovenský veľvyslanec v Maďarsku Pavol Hamžík.  

 

Aj napriek apelom ministerstva zahraničia, sa táto zahraničná cesta bude opäť schvaľovať dodatočne a to aj napriek tomu, že dnes vláda schvaľovala cesty do zahraničia viacerým členom koalície.

 

Zajtrajšia plánovaná cesta ministra financií a poslanca Gyimesiho sa však na programe rokovania neocitla. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dokonca priznal, že o tejto ceste ho nikto vopred neinformoval.

 

Prečítajte si tiež: Vláda dnes dodatočne schválila služobné cesty ministra financií do Ruska a Maďarska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies