Od pondelka by mohlo dôjsť k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení! Epidemická situácia sa aj naďalej zlepšuje

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 16:09 • 2 min
Od pondelka by mohlo dôjsť k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení! Epidemická situácia sa aj naďalej zlepšuje

BRATISLAVA - Epidemická situácia sa naďalej zlepšuje. Kľúčové parametre, ktoré rezort zdravotníctva pravidelne sleduje, v porovnaní s predchádzajúcim týždňom poklesli približne o 20 %.

slovakia

left justify in out

Reprodukčné číslo, ktoré hovorí o dynamike šírenia ochorenia COVID-19, je pod hodnotou jedna. Na tlačovej konferencii k aktuálnej epidemickej situácii o tom informoval riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Matej Mišík.


Mišík uviedol, že obavy z narastajúceho reprodukčného čísla pre postupné uvoľňovanie opatrení, sa zatiaľ nenaplnili. Oproti minulému týždňu klesá pozitívne testovaných ľudí, počet hospitalizovaných aj ventilovaných pacientov. Na umelú pľúcnu ventiláciu je aktuálne napojených menej ako 200 pacientov.

 

Prečítajte si tiež: Ďalšie štyri okresy budú môcť od 3. mája otvoriť stredné školy

Aktuálne je zaočkovaných aspoň prvou dávkou vakcíny 19 % obyvateľstva. Riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz však podotkol, že efekt očkovania sa na vývoji epidemickej situácie prejavuje až s určitým oneskorením.

 

„Je nutné si uvedomiť, že sa musíme pozerať aspoň štyri týždne dozadu, vtedy sme mali približne 12 % zaočkovanosť,“ doplnil. Od pondelka by sa mohli uvoľňovať ďalšie opatrenia.

 

Od pondelka (3. mája) by sa mohli uvoľňovať ďalšie opatrenia. Dokonca je možné, že Slovensko v rámci COVID automatu prejde do červenej fázy. Zatiaľ však nie je jasné, o aké zmeny pôjde. Uznesenie by mala vláda schváliť ešte na stredajšom online rokovaní.

 

Mohlo by vás zaujímať: Zmluva o utajovanom nákupe ruskej vakcíny Sputnik V bude už dnes zverejnená. Čaká sa už len na Lengvarského podpis

 

„Má sa presne definovať, ktoré opatrenia budú platiť v červených okresoch a ktoré v bordových,“ povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies