Cirkev žiada Matoviča, aby prehodnotil zrušenie omší

NETKY.SK • 12 Október 2020, 21:38 • 2 min
Cirkev žiada Matoviča, aby prehodnotil zrušenie omší

BRATISLAVA – Plošné zákazy bohoslužieb podľa slovenských biskupov žiadaný účinok proti nákaze koronavírusu neprinesú. Veriacich ale pripravia o jedinečný zdroj duchovného života a sviatostnej posily.

slovakia

left justify in out

Uviedol to hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara v súvislosti so sprísnenými opatreniami proti šíreniu koronavírusu, medzi ktorými je aj zákaz konania hromadných podujatí, vrátane bohoslužieb.

 

Biskupi adresovali premiérovi otvorený list
Biskupi po oznámení plošného zákazu napísali predsedovi vlády Igorovi Matovičovi list, v ktorom mu vyjadrili podporu v zápase proti šíreniu pandémie, potvrdili, že opatrenia bude cirkev rešpektovať, zároveň ho poprosili o prehodnotenie vydaného zákazu.

 

img

Kramara potvrdil, že Igor Matovič rozhodnutie o plošnom zákaze konania bohoslužieb predsedovi Konferencie biskupovi Slovenska Stanislavovi Zvolenskému dopredu avizoval.

 

Súvisiaci článok: Cirkev sa ohradila voči zrušeniu omší, rozhodnúť o tom môžu výhradne biskupi

 

Žiadajú o znemnenie opatrení 

Biskupi sa následne snažili prostredníctvom neho dosiahnuť zachovanie možnosti aspoň minimálneho, aj keď sprísneného spôsobu konania bohoslužieb.

Ústredný krízový štáb rozhodol o zrušení všetkých kultúrnych, športových a ďalších podujatí od 15. októbra. Výnimku dostali len najvyššie športové súťaže vo futbale, hokeji, basketbale, volejbale a hádzanej.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies