Tradičná prvomájová cigánska pečienka. Ako pripraviť túto tradičnú pochutinu?

NETKY.SK • 1 Máj 2024, 10:00 • 2 min
Tradičná prvomájová cigánska pečienka. Ako pripraviť túto tradičnú pochutinu?

Cigánska pečienka je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch i festivaloch. Najčastejšie sa Cigánska pečienka pripravuje z krkovičky, ale môžeme použiť aj karé alebo kuracie prsia. Existujú už aj rôzne vylepšené, dokonca aj diétnejšie verzie.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

  • 800 g bravčovej krkovičky
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 dcl mlieka
  • masť na vyprážanie.

 

Príprava:

Bravčovú krkovičku nakrájame na 4 rezne, naklepeme, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a potrieme prelisovaným cesnakom. Preložíme do uzatvárajúcej nádoby, zalejeme mliekom a necháme cez noc odstáť v chlade. Potom ju vyberieme, necháme trošku odtiecť od mlieka  a vyprážame pomaly z oboch strán na masti. Podávame v žemli ktorú sme rozkrojili a potreli horčicou.

 

Prajeme dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies