ZOH: Sumár z utorka 8. februára

NETKY.SK • 8 Február 2022, 17:15 • 2 min
ZOH: Sumár z utorka 8. februára

PEKING – Mayer obhájil titul v lyžiarskej disciplíne super-G. Francúz Fillon Maillet vyhral individuálne preteky biatlonistov. Všetky 3 slovenské bežkyne nepostúpili z kvalifikácie.

slovakia

left justify in out

Najlepším zo slovenských biatlonistov bol Michal Šima

 

Po katastrofálnom začiatku sa strelecky prebudil Michal Šima. V utorok zabudol na 8 "slepých" nábojov z mixu a vo vytrvalostných pretekoch skončil s bilanciou 0-1-0-1, najvyššie z kvarteta slovenských biatlonistov. Nepotešil ho však beh, ktorý chce zlepšiť v sobotňajšom šprinte.

Šima skončil na 43. mieste so stratou 5 minút na víťazného Francúza Quentina Fillona Mailleta. Na strelnici to bolo fajn, škoda tých dvoch chýb na stojke. Bolo cítiť tú trať a nadmorskú výšku," vyznal sa po pretekoch. I keď na strelnici minul len 2 terče na stojke, bežecky za najlepšími zaostal. „Na trati to mohlo byť lepšie. Ešte nie som na 100% aklimatizovaný a nastavený na ten časový posun. Doobeda sa cítim, ako keby bola noc. Vyhovuje mi preto, že sú tu poobedné štarty a telo je už viac prebraté," uviedol.

 

Výsledky slovenských biatlonistov:

M. Šima 43. miesto 

T. Sklenárik 80. miesto

M. Baloga 84. miesto

S. Bartko 88. miesto

 

Pomerne prekvapivým výsledkom bolo 2. miesto Bielorusa A. Smolského, ktorý odstrieľal bezchybne a nakoniec na víťaza Fillona Mailleta stratil 14 sekúnd. Bronz si berie nórska superhviezda J. T Boe.

 

 

Ani jedna zo slovenských bežkýň nepostúpila z kvalifikácie

 

Slovenská reprezentantka Alena Procházková má za sebou štart na piatej zimnej olympiáde v kariére. Prvé vystúpenie v Pekingu jej však veľa radosti neurobilo, keď v utorok v šprinte voľnou technikou obsadila 63. miesto a na postupovú tridsiatku stratila takmer 13 sekúnd. V bežeckom areáli Čang-ťia-kchou neuspeli ani jej dve mladšie kolegyne Barbora Klementová a Kristína Sivoková.

Procházková reprezentuje pod piatimi kruhmi nepretržite od Turína 2006, 63. miesto v šprinte je jej najhoršie umiestnenie v tejto disciplíne. Som rada, že som sa dostala sem na olympiádu. Nebolo to úplne jednoduché, ale predsa len som tu. Čo sa týka dnešných šprintov, tak som smutná, že to nebol môj deň. Podmienky boli dobré, počasie ideálne, trate boli pekne pripravené, no môj výkon nebol optimálny," povzdychla si po pretekoch.

 

Šimoňáková spokojná, no obsadila iba 25. priečku

 

Slovenská reprezentantka Katarína Šimoňáková obsadila 25. priečku so stratou 4,685 sekundy na Geisenbergerovú. Pri svojom druhom olympijskom štarte nepostúpila do záverečnej štvrtej jazdy medzi elitnú dvadsiatku. V tretej jazde sa nedopustila žiadnej výraznej chyby a dosiahla čas 59,671 sekundy, ktorý je jej pekinským maximom. Na posun vo výsledkovej listine to však nestačilo.

 

Nemecká sánkarka Natalie Geisenbergerová figurovala na čele aj po tretej jazde súťaže jednotlivkýň na ZOH 2022 v Pekingu. V ľadovom tobogane strediska Jen-čching si utvorila náskok 330 tisícin sekundy pred krajankou Annou Berreiterovou.

 

 

Mayer obhájil zlato v super-G

 

Rakúsky lyžiar Matthias Mayer obhájil zlatú olympijskú medailu v super-G. V utorňajšej súťaži na ZOH 2022 v Pekingu predstihol o 4 stotiny sekundy Američana Ryana Cochrana-Siegleho, tretie miesto obsadil Nór Aleksander Aamodt Kilde s odstupom 0,42 sekundy. Slovensko nemalo v pretekoch zastúpenie.

 

 

Ledecká to znova dokázala!

 

Česká snoubordistka Ester Ledecká obhájila na ZOH v Pekingu zlatú medailu v paralelnom obrovskom slalome. V utorkovom veľkom finále zdolala Rakúšanku Danielu Ulbingovú a zopakovala triumf spred štyroch rokov z kórejského Pjongčangu. Bronzovú medailu si v Genting Snow Parku v Čang-ťia-kchou vyjazdila Slovinka Gloria Kotniková, ktorá v malom finále zdolala Holanďanku Michelle Dekkerovú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies