Zelenskyj: „Ukrajina je jediný hrdinský národ v Európe."

NETKY.SK • 28 Júl 2022, 20:43 • 2 min
Zelenskyj: „Ukrajina je jediný hrdinský národ v Európe."

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že Ukrajina sa stane legendou.

slovakia

left justify in out

Ukrajina dnes po prvý raz oslavuje nový štátny sviatok – Deň ukrajinskej štátnosti, pripomínajúci krst kniežaťa Vladimíra a celej Kyjevskej Rusi 28. júla 988. O ustanovení štátneho sviatku rozhodol prezident Volodymyr Zelenskyj vlani, tohto roku v máji ho potvrdil aj parlament.

 

Vo svojom sviatočnom prejave vo Verchovnej rade Zelenskyj vyhlásil, že budúcnosť si bude pamätať odpor Ukrajincov proti ruskej agresii a napokon aj ich víťazstvo.

 

Z domova: Stojí za odchodom poslanca Juraja Krúpu z OĽaNO mafia? A kto si to myslí?

 

img


Budeme legendárni nie pre náš hrdinský odpor, ale budeme víťazným štátom... Nebudeme ako 300 Sparťanov, o ktorých sú filmy, knihy a divadelné hry, ale mnohomiliónový hrdinský štát, ktorý si zaslúži žiť, víťaziť a ktorý naučí ostatných vo svete, ako sa brániť a zvíťaziť," uviedol Zelenskyj v prejave, ktorý je zverejnený na webovej stránke jeho úradu.

 

Ukrajinský prezident ďalej zdôraznil, že aj viac než päť mesiacov od začiatku ruskej invázie má Ukrajina silu oslavovať. Ukrajina je jediným štátom na svete, ktorý ma odvahu poraziť Rusko," vyhlásil Zelenskyj.

 

Šoubiznis: VIDEO „Nech žije láska, priateľstvo a krásne ženy," hovorí Jozef Oklamčák. Aký úspech sa mu podaril?

 

img

 

 

      
Ukrajinskému zákonodarnému zboru sa prihovorila na diaľku aj predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsolová. Venovala sa okrem iného plánom na povojnovú obnovu Ukrajiny. „Toto je príležitosť transformovať Ukrajinu, vybudovať ju znova a lepšie – modernú, udržateľnú a odolnú Ukrajinu," povedala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies