Zdravotné poisťovne začínajú posielať výsledky ročného zúčtovania

NETKY.SK • 6 Jún 2024, 10:03 • 2 min
Zdravotné poisťovne začínajú posielať výsledky ročného zúčtovania

V priebehu dvoch mesiacov môžete očakávať výsledky ročného zúčtovania zdravotného poistenia za minulý rok. Listy budú posielať vaše zdravotné poisťovne.

slovakia

left justify in out

"Voči výsledku môže poistenec alebo platiteľ podať v prípade nedoplatku námietku alebo v prípade preplatku nesúhlasné stanovisko, a to do 15 dní odo dňa doručenia," vysvetľuje Ivana Linetová z oddelenia komunikácie Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Po tomto termíne začína plynúť 45 dňová lehota na zaplatenie nedoplatku. Ročné zúčtovanie vykoná VšZP podľa zákona viac ako 500-tisíc poistencom.

"V prípade preplatku ročného zúčtovania sme povinní po započítaní preplatku s inými splatnými pohľadávkami vrátiť platiteľovi preplatok najneskôr v lehote 45 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti oznámenia o výsledky ročného zúčtovania," dodáva PR špecialista zdravotnej poisťovne Dôvera Matej Štepiansky.

Odporúča sa poistencom, aby si v prípade preplatku skontrolovali číslo bankového účtu, na ktoré zdravotná poisťovňa preukáže preplatok. Ak nesúhlasí číslo, je potrebné, aby ste si ho čo najskôr aktualizovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: sita.sk, Ilustračné foto: ozdravme.sk
Netky
Deň Ústavy o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies