Zákaz vychádzania bude zrejme prísnejší, hovorí Krajčí

NETKY.SK • 1 Február 2021, 11:37 • 2 min
Zákaz vychádzania bude zrejme prísnejší, hovorí Krajčí

BRATISLAVA - Marek Krajčí na utorok zvolal zasadnutie pandemickej komisie.

slovakia

left justify in out

Zákaz vychádzania by sa mohol ešte sprísniť. Ako pred rokovaním vlády uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí, jednou z možností, ktorá by umožňovala zákaz vychádzania porušiť, je forma SMS správ. Ako vysvetlil, ľudia by zaslali SMS správu vzhľadom na výnimku, ktorú budú požadovať. Centrála im odošle naspäť správu, ktorá im povolí porušiť zákaz vychádzania na určitý čas. Tieto SMS správy by kontrolovali príslušníci polície.

„Momentálne je situácia vážna v tom, že zákaz vychádzania máme, relatívne veľmi striktný, napriek tomu pravdepodobne prevalencia britského variantu je veľmi vysoká,“ povedal minister. Dodal, že v pondelok prikázal Úradu verejného zdravotníctva, aby okamžite začal so skríningom všetkých PCR testov, ktoré k nim prichádzajú, novými testami. „Aby sme vedeli potvrdiť, kde je problém a zdá sa, že problém tu naozaj máme,“ uzavrel Krajčí.

 

 

Poukázal tiež na to, že od 8. februára by Slovensko malo byť „v čiernej zóne", keď by krajina mala byť úplne uzavretá a funkčná by mala byť kritická infraštruktúra. Krajčí zdôraznil, že nikdy nebol zástancom toho, aby Slovensko úplne uzavrelo ekonomiku. „Vypnúť výroby je veľmi ľahké, ale potom, keď sa stratia dodávateľské kontrakty, to môže mať obrovské následky na našu ekonomiku," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies