VIDEO: V Turecku zabíjala silná búrka

NETKY.SK • 29 November 2021, 21:05 • 2 min
VIDEO: V Turecku zabíjala silná búrka

ISTANBUL - Okrem obetí na životoch hlásia tiež značné materiálne škody.

slovakia

left justify in out

Štyria ľudia zahynuli a viacero ďalších utrpelo zranenia počas búrky sprevádzanej silným vetrom, ktorá sa v pondelok prehnala Istanbulom a ďalšími časťami Turecka. V 15-miliónovom meste spôsobila problémy v doprave, uvádza agentúra AP.

 

 

Medzi obeťami bola žena, ktorá zahynula vo štvrti Esenyurt. Vietor strhol z jej domu časť strechy, ktorá následne privalila ju aj jej dieťa. Dieťa napokon vyviazlo len so zraneniami, informovala agentúra Anadolu. Kancelária guvernéra Istanbulskej provincie informovala, že k ďalším 3 úmrtiam došlo taktiež v Istanbule, pričom medzi obeťami je aj cudzinec. Zranenia utreplo ďalších 19 ľudí, z ktorých 3 sú vo vážnom stave.

 

Prečítajte si tiež: Výbuch v ruskej bani zabil 52 ľudí!

 

V dôsledku silného vetra sa v Istanbule zrútila aj hodinová veža. Vietor zároveň podľa údajov miestneho magistrátu strhol 33 striech, prevrátil 192 stromov, vyvrátil 52 semaforov a dopravných značiek a poškodil 12 áut. Zrušili námornú aj trajektovú dopravu cez Bosporský prieliv. Prinajmenšom 6 letov spoločnosti Turkish Airlines, ktoré mali pristáť v Istanbule, odklonili do miest Ankara a Izmir, uviedol hovorca aerolínií. Pre silný vietor museli tiež zastaviť trajektovú dopravu medzi letoviskami Bodrum a Datča, informovala súkromná agentúra DHA.

 

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Slovenskí politici reagujú na haváriu autobusu v Bulharsku. Cestujúci povedal, čo sa stalo

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies