VIDEO: Štefan Harabin o stíhaní Mamojku pred Ústavným súdom SR

NETKY.SK • 24 Máj 2020, 10:03 • 2 min
VIDEO: Štefan Harabin o stíhaní Mamojku pred Ústavným súdom SR

Keď sa v štáte nepostupuje podľa právnych predpisov, Štefan Harabin na takéto veci už automaticky zareaguje zverejnením videa. V posledných dňoch sa vo viacerých médiách diskutovalo o dobrovoľnom odchode Mojmíra Mamojku z postu sudcu Ústavného súdu SR. Postup jeho stíhania však otvára viacero otázok.

slovakia

left justify in out

Pochybný postup pri stíhaní Mamojku 

Hlavným dôvodom, prečo sa teraz už bývalý sudca Mamojka (pôsobil aj v parlamente za stranu SMER-SD) vzdal svojho postu boli, ako sa vyjadril Štefan Harabin, kontakty s Kočnerom. Predseda Ústavného súdu Fiačan si pri následnom disciplinárnom stíhaní Mamojku vyžiadal informácie od SIS (Slovenská informačná služba).

 

img

 

"V právnom štáte je nepredstaviteľne, aby ktorýkoľvek sudca, sa obracal na tajnú službu a žiadal informácie," rozhorčoval sa Harabin. Treba podotknúť, že Štefan Harabin je bývalý sudca Najvyššieho súdu SR a pôsobil aj ako minister spravodlivosti SR.

 

Prečo to tak nemôže byť? 

Následne sa dokonca vyjadril, že bude veľmi rád, ak mu pán Fiačan oznámi konkrétny paragraf, alebo celý zákon, kde sa spomína postup, ktorým sa riadil. "Sudca môže žiadať informácie, ale od policajného prezidenta, vyšetrovateľa...,ale nemôže žiadať niečo, čo si nemôže ani nevie preveriť," vysvetľuje Harabin. 

 

img

 

V tomto prípade bola ale informácia pokytnutá bez možného overenia jej pravdivosti. "Fiačan si nežiadal celý spis", predostrel bývalý sudca Najvyššieho súdu. Keby tak podľa Harabina urobil, mohol aj prípadne konfrontovať pravdivosť tvrdení o Mamojkovi. 

 

Následne Štefan Harabin vo videu vysvetlil, prečo nemôže žiadny štátny orgán žiadať informácie od SIS a uviedol aj príklad.  

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies