AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Nachádzajú prvé obete útoku. Boris Johnson hovorí o barbarstve

NETKY.SK • 27 Jún 2022, 17:50 • 2 min
AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Nachádzajú prvé obete útoku. Boris Johnson hovorí o barbarstve

KYJEV - Ruské rakety v pondelok zasiahli zaplnené nákupné centrum v Kremenčuku v Poltavskej oblasti na Ukrajine. Podľa vyhlásenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na sociálnej sieti Telegram sa v budove nachádzalo viac než tisíc civilistov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 20:03

 

Najmenej 10 mŕtvych a 40 zranených si vyžiadal v pondelok ruský raketový útok na nákupné centrum Amstor v Kremenčuku v Poltavskej oblasti na Ukrajine. Oznámil to na sociálnej platforme Telegram náčelník Poltavskej oblastnej vojenskej správy Dmytro Lunin, informuje TASR.

 

Lunin sa odvolal na Ukrajinskú štátnu službu pre výnimočné situácie, podľa ktorej požiar v nákupnom centre zasiahol plochu jedného hektára. Na likvidáciu požiaru nasadili 115 členov záchranných zložiek, 18 kusov techniky a aj požiarny vlak. Na záchrannej operácii sa podieľa tiež polícia, Národná garda i armáda. Šírenie požiaru sa medzičasom podarilo zastaviť.

 

„Už teraz je všetkým jasné, čo je cieľom Ruska – genocída Ukrajincov,“ komentoval útok Lunin.

 

img

 

Britský premiér Boris Johnson v reakcii vyhlásil, že útok ukazuje „krutosť a barbarstvo“ ruského prezidenta Vladimira Putina. 

 

„Putin si musí uvedomiť, že týmto svojím správaním iba posilní odhodlanie Spojeného kráľovstva a všetkých ostatných krajín skupiny G7 stáť pri Ukrajine tak dlho, ako to bude potrebné,“ povedal Johnson.

 

Pôvodný článok:

 

Obchodné centrum je podľa Zelenského v plameňoch, „počet obetí si nemožno ani predstaviť“.

 

Ako pokračoval, nákupné centrum nepredstavovalo pre ruskú armádu žiadne nebezpečenstvo a nemalo ani strategický vojenský význam. Je preto presvedčený, že „okupantov hnevá snaha ľudí žiť normálny život“.

 

 

Agentúra Reuters cituje starostu mesta Vitalija Meleckého, podľa ktorého si útok vyžiadal mŕtvych a zranených, ich počet však neuviedol.

 

V Kremenčuku sa nachádza najväčšia ropná rafinéria na Ukrajine.

 

Prečítajte si tiež: Rusi nahnevali Poliakov. Varšava to nenechá len tak!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies