VIDEO Pláž z DiCapriovho filmu je nateraz pasé: Turisti ju zničili natoľko, že ju zatvorili

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 15:30 • 2 min
VIDEO Pláž z DiCapriovho filmu je nateraz pasé: Turisti ju zničili natoľko, že ju zatvorili

Známa thajská pláž Maya sa uzatvára, zdevastovali ju davy zvedavcov.

slovakia

left justify in out

Videli ste film Pláž s Leonadrom DiCapriom? V roku 2000 sa natáčal na exotickom ostrove Ko Phi Phi Leh v Thajsku. Práve na ňom sa nachádza už svetoznáma pláž Maya, kde sa dej filmu odohrával. Práve preto teraz každoročne priťahuje davy turistov. Tí však pláž znečistili a poničili do takej miery, že sa úrady rozhodli dočasne pozastaviť všetky výlety na toto miesto.

 

Zájazdy na pláž Maya sa organizovali masovo, v zátoke sa koncentrovali desiatky lodí, z ktorých vyskakovali tisícky ľudí. Zničili podmorský život, koraly a aj z okolia samotnej pláže zmizol všetok život. Vláda preto rozhodla, že každý rok, počas hlavnej sezóny trvajúcej štyri mesiace, Mayu uzavrie. Počas ostatných častí roka bude limit pre turistov určený na počet 2000 ľudí denne.

 

Krajina sa chce v budúcnosti zamerať predovšetkým na udržateľný turizmus. Ten bude šetrný k prírode a bude poskytovať zamestnanie najmä pre domáce obyvateľstvo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies