VIDEO: Niektoré krajiny už privítali rok 2022. V Sydney mali šesť ton pyrotechniky

NETKY.SK • 31 December 2021, 16:20 • 2 min
VIDEO: Niektoré krajiny už privítali rok 2022. V Sydney mali šesť ton pyrotechniky

SYDNEY - Nový rok privítali ako prvé tichomorské krajiny Samoa, Tonga a Kiribati. O niekoľko hodín neskôr nasledovali prevažná časť Austrálie a Nový Zéland. Príchod roka 2022 už medzičasom oslávili aj v Soule, Pchjongjangu, Tokiu či v niektorých častiach Ruska.

slovakia

left justify in out

Austrálske mesto Sydney, ktoré zvyknú miestni označovať za silvestrovské hlavné mesto sveta, oslávilo vstup do nového roka 2022 tradičným ohňostrojom v zálive Sydney Harbour. Priamo na mieste ho však nesledovalo vyše milióna ľudí ako zvyčajne, ale iba niekoľko desiatok tisíc návštevníkov. 

 

 

Do Austrálie naďalej nevpúšťajú zahraničných turistov a mnohí z domácich sa zas obávajú šírenia vysokonákazlivého koronavírusového variantu omikron.

 

Úderom polnoci organizátori odpálili šesť ton pyrotechniky. Ohňostroj ožiaril budovu Opery, most Harbour Bridge a celý priestor zálivu. Prenášali ho naživo v televízii aj prostredníctvom internetu.

 

Prečítajte si tiež: Záchranári varujú pred následkami alkoholu a pyrotechniky

 

Tí, ktorí chceli vidieť ohňostroj osobne, si museli zakúpiť lístok na jedno z troch desiatok vyhliadkových miest, píše agentúra DPA. Organizátori neodporučili ľuďom bez rezervácie a nezaočkovaným proti COVID-19 chodiť do centra mesta. Pred rokom bolo centrum pre divákov ohňostroja celkom neprístupné.

 

 

Nový Južný Wales, v ktorom sa nachádza Sydney, je v dôsledku šírenia koronavírusového variantu omikron v súčasnosti infekciou najviac zasiahnutým austrálskym štátom. Miestne úrady oznámili, že za predchádzajúci deň potvrdili viac než 21 000 nových prípadov nákazy, čo predstavuje rekord od začiatku pandémie.

 

Možno vás zaujme: Zákaz vychádzania platí aj na Silvestra. Ktoré strany chcú v januári zmenu?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies