VIDEO: Kim Čong-un označil USA za klamárov a nepriateľov. Odmietol spoločné rokovanie

NETKY.SK • 30 September 2021, 07:06 • 2 min
VIDEO: Kim Čong-un označil USA za klamárov a nepriateľov. Odmietol spoločné rokovanie

SOUL - Spojené štáty niekoľkokrát navrhli, aby sa zástupcovia oboch krajín stretli, diskutovali o ich vzťahoch a možnostiach, ktoré by ich zlepšili. KĽDR však nepovažuje tieto návrhy za úprimné a pokračuje v testovaní rakiet.

slovakia

left justify in out

Líder KĽDR Kim Čong-un odsúdil ponuku USA na dialóg a administratívu amerického prezidenta Joe Bidena obvinil, že voči KĽDR pokračuje v nepriateľskej politike. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

 

Rokovania medzi Washingtonom a Pchjongjangom sú pozastavené od februára 2019, keď stroskotal druhý summit Kima Čong-una s vtedajším šéfom Bieleho domu Donaldom Trumpom vo Vietname, a to z dôvodu nezhody v otázke prípadného zmiernenia sankcií USA voči KĽDR.

 

img

 

USA v posledných mesiacoch opakovanie navrhli stretnutie s predstaviteľmi Severnej Kórey, ktoré sa podľa nich môže uskutočniť kedykoľvek a kdekoľvek. Cieľom má byť úsilie o dosiahnutie denuklearizácieKim Čong-un však tieto vyhlásenia označil za  masku, ktorá má zakryť klamstvá a nepriateľské činy Spojených štátov.

 

Takisto podľa neho ide o pokračovanie nepriateľskej politiky predchádzajúcej americkej vlády, napísal denník vládnucej robotníckej strany Rodong sinmun. Vojenské hrozby a politika nepriateľstva USA sa podľa severokórejského lídra počas pôsobenia novej americkej vlády vôbec nezmenili, sú len viac "ľstivé".

 

img

 

Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Jalina Porterová tento týždeň potvrdila, že USA majú záujem o stretnutie"Sme pripravení stretnúť sa s KĽDR bez akýchkoľvek podmienok a, samozrejme, dúfame, že KĽDR zareaguje na náš návrh kladne," povedala. 

 

Hypersonická raketa a OSN 

 

 

Severná Kórea tiež oznámila, že v utorok 6:40 tamojšieho času otestovala novú hypersonickú strelu Hwasong-8. V reakcii na raketovú skúšku vo štvrtok zasadne za zatvorenými dverami Bezpečnostná rada OSN (BR OSN), píše AFP s odvolaním sa na diplomatické zdroje. O zasadnutie požiadali Veľká Británia, Francúzsko a USA

 

img

 

Rezolúcie OSN zakazujú Severnej Kórei uskutočňovať skúšky balistických rakiet, ktoré by mohli v závislosti od svojej konštrukcie niesť aj jadrovú hlavicu

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies