VICTORIA Cup 2023 v Trnave sa pripravuje na rekordné zápisy

NETKY.SK • 22 Júl 2023, 09:00 • 2 min
VICTORIA Cup 2023 v Trnave sa pripravuje na rekordné zápisy

Slovenská amatérska federácia silového trojboja (AWPC-Slovakia) organizuje na prelome leta v Trnave už 16. ročník medzinárodnej súťaže v mŕtvom ťahu pod názvom VICTORIA Cup.

slovakia

left justify in out

Všetko nasvedčuje tomu, že Trnava bude tento rok vo viacerých faktoroch rekordná. Viac ako 120 prihlásených pretekárov zo Slovenska, Rakúska, Maďarska, Srbska a Chorvátska sa v sobotu, 29.júla predstaví v Mestskom Amfiteátri v Trnave.

 

Na súťažnom pódiu sa predstavia pretekári vo viacerých vekových kategóriách, od 13 ročných dorastencov až po 73 ročného pretekára v kategórii masters. V prevažne mužskej nominácii však diváci na pódiu uvidia aj momentálne prihlásených 17 žien.

 

Prvý krát v histórii si najlepší pretekári ale aj najlepšia pretekárka v divízii RAW odnesú domov hodnotné ceny od jedného z hlavných sponzorov súťaže. Okrem cien si pripravili organizátori pre najlepších pretekárov aj finančné odmeny, ktoré na Slovenských pódiách nie sú samozrejmosťou, môžu byť však jedným z motivačných faktorov k skvelým výkonom.


Medzi favoritov na celkové víťazstvo, ale aj medzi favoritov o prekonanie absolútneho rekordu v RAW mŕtvom ťahu medzi mužmi bude tento rok v Trnave patriť Tomáš Tóth z Košíc, pretekár ktorý je momentálne držiteľom najvyššieho RAW výkonu na Slovensku. Jeho potiahnutých 365 kg z tohtoročných WUAP Majstrovstiev Európy sa ale budú pokúšať prekonať aj ďalší pretekári. Medzi nich budú určite patriť Trnavčania Andrej Katrenčík a Michal Sorát, ale aj Dávid Belovežčík z Bratislavy. Skvelé výkony však môžeme očakávať aj od ďalších pretekárov, prepisovať rekordné tabuľky sa budú pravdepodobne vo viacerých kategóriách.

 

Tradičná letná pohárová súťaž má už v športovom kalendári pevné miesto a veľmi vysoký kredit láka do hľadiska v posledných rokoch stále viac a viac divákov. Príďte v sobotu, 29. júla do Trnavy a na vlastné oči môžete vidieť súboje najväčších silákov.  Štart je naplánovaný na 12:00 hod.  Vstupné pre divákov je symbolické 1 €. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Rudolf Siska, Foto: AWPC - Slovakia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies